Vad är Enhanced yttre Counterpulsation?

Förstärkt externa counterpulsation (EECP) har snabbt blivit en accepterad behandling för vissa patienter som lider av tillstånd som angina (svår bröstsmärta) som ett resultat av olika typer av hjärtsjukdom. Även om förfarandet kan vara "ny" till lekman, en hel del studier finns på olika former av denna behandling, och frågan har diskuterats, forskat och försökt i många inställningar sedan 1950-talet. Som förekommer idag är EECP ett sätt att stimulera ny tillväxt blodkärl som omger hjärtat, via en metod för att komprimera benen och skinkorna i specifika rytm med hjärta verksamhet, denna nya tillväxt har kallats en operation gratis sätt att effekten förbi.

hjärtkirurgi tar definitivt mindre tid, och jämställer förstärkt yttre counterpulsation med bypass kan överdriver saker lite. Men det finns en växande mängd bevis som genomgår denna behandling kan vara till stor hjälp. Det kan visa sig särskilt användbar för dem som inte är bra kandidater för kirurgisk behandling och för dem som väljer att inte genomgå en operation av andra skäl.

Vad som uppstår under en EECP behandling är att en person ligger på ett bord och bär speciell uppsättning med manschetter på båda benen och skinkorna. Hjärtat övervakas och på olika platser i behandling av manschetter är fyllda med luft tömd eller. Det skulle kunna uppfattas något liknande känsla att ha blod tas blodtryck, utom känslan sträcker sig över större delen av nedre halvan av kroppen. Behandlingar tar normalt en till två timmar, men de flesta måste ha 35 av dem, som tar ca två månader.

Eftersom inflation /deflation förekommer i ökad extern counterpulsation, blir hjärtat mycket större blodflöde. Denna faktor anses bidra till att skapa nya blodkärl, vilket i sin tur kan lösa en del problem i samband med kärlkramp. Patienter som har deltagit i EECP behandlingar har välvilligt granskat dem. Några rapporterar ökad energi, men mer påtagligt, mest rapport betydande minskning av episoder av angina. Resultaten har inte visat sig vara permanent, och många människor kan behöva göra om de behandlingar inom några år.

Alla är inte berättigad att delta i EECP. Även läkare kan ha olika kriterier, människor i svår hjärtsvikt och som lider av arytmier är oftast inte bra kandidater för ökad extern counterpulsation. Vissa kan bli avstängda från denna behandling av ekonomiska skäl. Många försäkringsbolag betalar inte för EECP, men det förefaller som om denna trend kan förändras.

Alla som är intresserade i ett fördjupat yttre counterpulsation kan börja med att diskutera det med en kardiolog. Kardiologen kan vara den bästa källan för att ta reda på om ett centrum eller ett sjukhus i närheten erbjuder. Det finns ett allt större antalet oberoende EECP anläggningar som inte är länkat till sjukhus, men det finns också ett antal stora sjukhus som har en EECP avdelning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.