Vad är Emergency Medical Transport?

sjukvårdsutrustning transport kan hänvisa till någon typ av transport (flygplan, helikopter, ambulans) som kan få folk till en vårdcentral i en hast. Den skiljer sig från icke-brådskande sjuktransporter. Icke-brådskande typer får transporterar personer till sjukhus, hem, eller på distans. De är oftast ägs av privata företag, vilket kan vara sant i vissa akut medicinsk transport också.

Det finns ett par sätt som akut medicinsk transport kan fungera. Lokala myndigheter egna ofta dessa transportföretag och de arbetar uteslutande för samhället tjänar. Ibland privata företag avtalet med staten också, men oftast bara för ambulanssjukvården. De flesta helikoptrar ägs av en av statens akutmottagningen.

Med tanke på att ambulanser och helikoptrar dyker upp i nödsituationer, måste de vara bemannade med akut medicinsk tekniker (EMTs) som är tränade att ge alla slag vård för att stabilisera en patient till dess att patienten kommer till sjukhus. Människor som har ambulanser har kunnat konstatera massor av utrustning som defibrillatorer, bandage, intravenös linje väskor och alla typer av skärmar, som kan hjälpa EMTs utföra sitt arbete. EMT utbildning har olika nivåer, och vissa typer av transporter kan innebära fler högutbildade EMT arbetstagare måste delta så den bästa vården kan ges.

Vanligtvis när någon ringer räddningstjänsten för att få en ambulans, den första svarade på scenen är inte akut medicinsk transport arbetstagare. Först till platsen är vanligtvis brandkåren, följt av en ambulans. Generellt när brandkåren anländer det första, att ambulansen inte långt efter, och eld personlig kan också utföra vissa grundläggande nödåtgärder tills ambulansen kommer. Ett undantag från detta kan förekomma i avlägsna områden. Om människor är strandsatta någonstans utan brandkår i närheten, kan det första att anlända vara en akut medicinsk transport helikopter.

Nästan alltid när människor har en verklig nödsituation, ett försäkringsbolag tillhandahåller några eller alla av täckningen för akut medicinsk transport. Detta kan förändras om människor vill transport till ett avstånd. Till exempel kan någon som bestämmer att de inte vill ha vård på ett lokalt sjukhus, och vill resa flera hundra eller flera tusen miles för att få vård någon annanstans. I detta fall, om deras situation fortfarande är brådskande eller en nödsituation, kan de söka transport med en medicinsk flygbolag.

Typiskt, de som vill räddningstjänsten skall betala ur egen ficka och priset kan vara branta. Det innebär vanligtvis chartra ett plan. Sådana tjänster tenderar att vara till föga hjälp när en person behöver vård omedelbart (kanske den definitionen av "akut) eftersom även med snabba transporter, det tar fortfarande tid att komma fram till ett annat sjukhus. Folk kanske inte alltid har lyxen att vänta på ett plan rida om de har mycket svåra skador eller sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.