Vad är Developmental Samordning sjukdom?

Developmental samordning sjukdom är ett tillstånd där en person med normal intelligens och fysisk utveckling har svårt att utföra motoriska färdigheter som kräver samordning, som att springa eller fånga en boll. Detta villkor börjar vanligtvis i barndomen och fortsätter upp i vuxen ålder. En person med sjukdomen oftast bara tycks klumpig eller okvalificerade på fysisk aktivitet, men han eller hon inte har utvecklingen motoriska att förbättra, även med praxis. Sjukdomen kan förekomma ensamt eller i kombination med en utvecklingsstörning.

symptom av utvecklingsstörningar samordning sjukdom börjar ofta under spädbarnstiden. Ett spädbarn med villkoret kan ha svårt att samordna sin mun för att suga på en flaska amma eller. Han eller hon kan ta längre tid att sitta upp eller krypa jämfört med andra barn i hans eller hennes åldersgrupp.

Som barn mognar och börjar gå och utföra uppgifter, kan symptomen bli mer uppenbar. Han eller hon kan resa eller snubblar när de går eller springer, och kan också ha svårt att hoppa eller balansera på en fot. Dessa symtom är ofta avfärdas som enkla klumpighet eller brist på nåd och kanske inte ens märkbar. Fina motoriska svårigheter kan vara lättare att upptäcka som symptom av sjukdomen. Dessa innefattar problem att knyta skor, hålla en penna, drift sax, eller ens trummor hans eller hennes fingertopparna tillsammans.

utvecklingsbiologi samordning sjukdom har ingen bevisad orsak. Det kan bero på någon typ av fysisk abnormitet som hindrar en person från att kunna utföras tillfredsställande rörelser. Sjukdomen kan potentiellt vara ett resultat av ett problem som fick någon typ av fördröjning under utveckling som håller en person från praktiken utgör motorik.

Sjukdomen är normalt inte skadligt för en persons hälsa, men det kan orsaka en del möjliga komplikationer. Eftersom en person kan ha problem med att utföra fysisk aktivitet, kan han eller hon undvika att de försöker utöva på grund av frustration, rädsla för att bli förlöjligad, eller att han eller hon är rädd för en skada. Barn med sjukdomen kan uppleva känslomässig stress om de gjorde narr av på grund av deras bristande samordning och kan kännas som utstötta om de inte kan delta i tävlingsidrott.

Även om utvecklingstoxicitet samordning sjukdom kan inte botas eller behandlas, kan en person få rådgivning sessioner att ta itu med hans eller hennes dagliga liv. En person med sjukdomen kan behöva vägledning om hur att utföra fysisk aktivitet utan att skada sig själv. En kurator kan också ge råd om hur man bäst hanterar de känslomässiga effekterna av sjukdomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.