Som högt kolesterolvärde Foods bör jag undvika?

Många tror att de automatiskt ska undvika högt kolesterol livsmedel. Men medicinsk forskning i detta ämne tyder på att de flesta människor inte behöver vara alltför berörda med konsumtion av kolesterol, men bör vara särskilt berörda med konsumtion av vissa typer av fetter. Människor som har tillstånd som hjärtsjukdom eller diabetes varnas av det medicinska samfundet att undvika särskilt högt kolesterolvärde livsmedel, men de måste också titta på deras intag av mättade fetter och transfetter. I synnerhet transfetter är mest skadliga och höja dåliga kolesterolet (LDL eller låg densitet lipoproteiner) i blodet och samtidigt sänka det goda kolesterolet (HDL eller högdensitets lipoproteiner) nivåer, och dessa bör en minimal del av någon diet eller helt elimineras .

En del människor verkar ha en nästan automatisk reaktion när de äter högt kolesterolvärde livsmedel. De här typerna kallas svarat, och de bör undvika mat med högt kolesterol. För de flesta människor ändå, äter något som liknar ett ägg en dag inte kommer att kraftigt påverka kolesterolnivåer, och de bör vara mer uppmärksamma på att minska mättade fetter och transfetter i kosten.

En lista med högt kolesterolvärde livsmedel att vissa människor bör undvika att omfatta följande:
  • Ägg innehåller omkring 225 mg kolesterol per ägg.
  • nötlever har 300 mg kolesterol per en 3,5 oz (99,22 g) servering.
  • innehåller 375 mg kolesterol i en 3,5 oz servering.
  • Sockerkaka göras med äggulor kan få 260 mg kolesterol per en portion av 3,5 gram.
  • Smör har 250 mg kolesterol i 1 oz (28. 35g).

Andra högt kolesterol mat inkluderar hårda och mjuka ostar, men ett uns servering av dessa får endast innehålla ca 25-30 gram kolesterol. 3,5 uns av glass har ca 45 mg kolesterol, och lägre fetthalt versioner kan innehålla ännu mindre. Samma mängd servering av mat såsom lamm, ger nötkött och kyckling 60-70 mg kolesterol.

De flesta människor har uppmanats att hålla kolesterol gränser för 300 mg per dag. Det är möjligt att ha små stek och en portion glass utan att nå 300 mg. Kan dock två ägg lätt sätta någon över sitt kolesterol gräns för dagen kan som rostat bröd eller en bakad potatis rågad med smör.

De som är responders eller som har kända hjärtproblem och diabetes kan uppmanas att begränsa intaget av kolesterol till 100 mg per dag, och detta kan klippa ut vissa livsmedel. Med några noggrann planering men kan människor ha möjlighet att ha några av sina favoriter. Hoppar kolesterol för två dagar i rad kan betyda att de kunde ha ett ägg på den tredje dagen och stanna i dessa gränser. Alternativt kommer många människor har äggvita eftersom äggulan innehåller de flesta av ägget s kolesterol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.