Kan du skriver orsaka belastningsskador?

En upprepad stress skada är en skada på senor, muskler eller mjuk vävnad i kroppen som orsakas av enkla repetitiva rörelser. Många som använder datorer erfarenhet utsträckning belastningsskador från att skriva, mus, och med Oergonomiska arbetsstationer. Maskinskrivning skador kan bli mycket allvarliga, särskilt om de inte behandlas. På en låg nivå, kan skriva skador orsaka att människor ska ut i arbetslivet för en tid medan de läker, men människor kan också vara allvarligt lam om de inte behandla frågan. Lyckligtvis kan åtgärder vidtas för att förhindra att skriva skador, och att stödja din hälsa på lång sikt.

Medverkan av belastningsskador med specifika yrken är flera hundra år gammal. Historiker noteras så tidigt som den 17: e-talet som författare och skriftlärda hade ofta hand skador, och att slaktare och grovarbetare ibland hade liknande smärtor, speciellt i överkroppen. Eftersom användningen av datorer och skrivmaskiner har blivit allmänt spridd, har begreppet skriva skador har uppmärksammats av många människor.

Det finns ett antal olika typer av belastningsskador som kan förvärvas genom att skriva, allt från tennisarmbåge till tendinit. Många av dessa skador kan läkas, om patienten inser skadan tillräckligt tidigt och tar steg för att behandla det och förhindra reinjury. Andra belastningsskador, såsom cystor och karpaltunnelsyndrom, potentiellt farligare. Karpaltunneln orsakas av svullnad runt ben och ligament, vilket leder till begränsad rörlighet och smärta. Om de tillåts framsteg, kan den bara behandlas kirurgiskt.

Även att skriva skador kan vara allvarliga kan de minimeras, och många läkare är mer intresserade av musen. Använda en mus tvingar handen i en konstig ställning, och kan i slutändan leda till mer långsiktiga skador än att skriva kan. För att hantera risken för belastningsskador, bör alla datoranvändare tar sig tid att inrätta en ergonomisk arbetsplats som uppmuntrar dem att hålla armarna nivå och direkt från armbågen, med handlederna i ett neutralt läge. Handlederna bör inte böjas eller vilade på något medan du skriver, och benen ska planteras på marken eller på ett fotstöd. Maskinskrivare bör också göra en ansträngning för att sitta rakt, utan slouching eller luta inåt mot bildskärmen. Med dessa åtgärder kommer att skriva skador mindre troligt.

vilar mycket viktiga personer vill förhindra att skriva skador. Varje 20 minuter eller så, borde datoranvändare stiga upp, gå runt, sträcka, och sträcka händerna i synnerhet. Händerna kan förenas och sträckte bakom ryggen, gick eller tillsammans framför kroppen med armbågarna böjda och vridna försiktigt från ena sidan av kroppen till den andra. Fingrar och tummar bör vara helt roteras, och armarna måste sträckas ut från kroppen, med ena handen tag i andra och sedan byta. Detta ger också maskinskrivare en möjlighet att vila sina ögon.

Om en maskinskriverska meddelanden tecken på att skriva skador utvecklas, såsom domningar, stickningar, spänningar, smärta eller ett begränsat utbud av rörelse, det maskinskriverska bör ta ledigt. Olika behandlingar allt från massage till kompresser kan användas för att behandla tillståndet, som bör tas upp innan maskinskriverska återgång till arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.