Hur vet jag om jag har en långsam ämnesomsättning?

Metabolism är hur kroppen använder kalorier för att skapa energi och det verkar finnas ett fåtal lyckliga människor på jorden som kan "äta" och aldrig få ett pund. Många människor har en genomsnittlig ämnesomsättning, men saknar vissa saker som vissa hormoner kan ändra hur kroppen utför sina kalorier konvertering. Ibland är dessa förändringar är naturliga, och andra gånger kan bero på fysiska problem. Beroende på vad som är att skapa frågan kommer det att finnas olika symptom på långsam ämnesomsättning.

Till exempel, kvinnor som går igenom klimakteriet förlorar tillgång till hormoner som östrogen, som spelar en stor roll för att hålla viktökning till ett minimum. Under reproduktiv ålder, kaloriförbrukning behöver vanligtvis högre eftersom vissa fett förvaring krävs bör kvinnor väljer att skaffa barn. Efter klimakteriet tenderar kvinnor att behöva färre kalorier och de går upp i vikt lättare, särskilt runt midsection. Det är sant att kvinnor efter klimakteriet har en långsammare ämnesomsättning än de gjorde före klimakteriet, men vissa kvinnor inte kan märka en påtaglig skillnad, särskilt om de äter hälsosam kost och får mycket motion.

En av de viktigaste orsakerna till den sanna "långsam metabolism" är låg sköldkörtelhormon, som faktiskt är ganska vanligt och kan förekomma hos män och kvinnor. Symptomen för långsam ämnesomsättning brukar anges som identiska med dem för hypotyreos, och många människor kan innebära låg sköldkörteln när de säger långsam ämnesomsättning. Dessa symtom är trötthet, lätt viktökning, svårigheter att ta vikten från, torkning hud, sköra naglar, lägre än normal kroppstemperatur mitt på dagen, menstruation oegentligheter, depression och betydande håravfall. Inte alla symptom måste vara närvarande vid hypotyreos att existera.

Thyroid förhållanden, när ignoreras kan ha kumulativt destruktiva effekter på kroppen, inklusive för tidigt åldrande och tidig nedbrytning av mental skärpa. Få kontrolleras sköldkörtelfunktion när några av dessa symtom är närvarande eller om långsam ämnesomsättning är misstänkt, är väl värt besväret. För dem som initialt att vara något hög tyreoideastimulerande hormonnivåerna, men normal thyreoidea 3 och sköldkörtel fyra nivåer, kan det vara viktigt att be läkare för antikroppstest för thyroid peroxidas. Detta kan diagnostisera Hashimotos sjukdom, den vanligaste autoimmuna sköldkörtelåkomma, och en som får ofta missat.

Ett annat sätt att folk kan se på metabolismen genom att försöka sammanfatta kalorier de konsumerar mot brända kalorier. Räkna ut exakt hur många kalorier bränns kan vara svårt, eftersom detta beror på storlek, muskelmassa och graden av aktivitet. Även intensitet under aktiviteten skulle kunna ändra räkna men med en kaloriräknare, kan människor få en rättvis uppskattning av förbrukade kalorier varje dag. De kan också hålla reda på hur får kalorier de tar i. Med en måttlig nivå av aktivitet och måttlig kaloriförbrukning (beroende på storlek, ålder och kön) vikt bör stanna stabil, men om det ökar, kunde långsam ämnesomsättning vara orsaken.

Ibland annat kan resultera i långsam ämnesomsättning, och de stora symtom kan bara vara viktökning. Det kan handla svälter eller inte äter regelbundet. Människor som inte äter med jämna mellanrum brukar stoppa ner i vikt eller till och med vinna det, eftersom deras kroppar får börja spara så många kalorier som de kan. Mediciner kan också ändra hur vissa organ hantera kalorier och kan sänka kroppens förmåga att bearbeta kalorier.

Vad borde bli imponerad över de flesta människor är att viktökning utan andra symtom och ingen vikt -inducerande läkemedel kan inte bero på långsam ämnesomsättning. I stället det bara kan betyda för många kalorier går in i kroppen för nuvarande verksamhet. Det finns en fix för detta. Analysera kost och avgöra var att klippa några kalorier och lägga verksamhet till den dagliga menyn så att fler kalorier bränns. Om dessa åtgärder visar sig ineffektiva, kontakta läkare för mer rådgivning eller testning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.