Hur vet jag om jag är allergisk mot penicillin?

Massor av människor vet inte om de är allergiska mot penicillin. De kanske har hört historier om en allergisk reaktion i sin barndom, eller de kan ha någon att berätta för dem om allergi mot medicinen. Den snabba lösningen på detta är att inte ta penicillin och ta reda på eftersom även ett osynligt misstanke om allergi bör behandlas som potentiellt farliga.

Det är ett par saker som kan göras för att testa om en person är allergisk mot penicillin. Den första av dessa är att lyssna på alla historier. Rapporter om reaktion mot penicillin bör tas på allvar och sa till läkarna. Allergi kan vara en livstid, och om det inte finns någon anledning till varför penicillin är den enda lämpliga läkemedel för ett sjukdomstillstånd, bör det inte bli dömd eller användas.

Men en del människor uppenbart penicillinallergi som vuxna, och det är oftast för en enda enkel anledning. Den första dosen av penicillin orsakar sällan en reaktion. Det är ofta andra gången människor tar den medicin som en allergisk reaktion inträffar. Om någon är orolig för detta, ett möjligt sätt att kontrollera är att göra ett test allergi huden med en allergolog. Dessa kanske kan berätta om folk uppenbart en allergisk reaktion efter att ha fått penicillin en gång tidigare i det förflutna.

Samma råd skulle gälla för den som är osäker om att vara allergisk mot penicillin. Det är ganska lätt att hitta allergologer i de flesta samhällen som kan kontrollera allergi, även om det fortfarande är tekniskt möjligt att ha en allergisk reaktion senare. Läkare kan ta den här metoden om de absolut måste förskriva penicillin för att behandla en infektion. När en patient är osäker, kan de utföra en allergitest först att fastställa om allergi föreligger.

En anledning till att många människor tycker att det är så viktigt att veta om de är allergiska mot penicillin är på grund av allergisk reaktion på denna medicin kan vara mycket allvarligt och omedelbart livshotande. De som har haft en reaktion i det förflutna är mycket sannolikt att uppleva anafylaxi om de tar medicinen nu. Detta kan omfatta symtom som luftvägarna stängs av, läppar och tunga svullnad, och slutligen medvetslöshet.

I ett sjukhus där medicinering döms efter en negativ hudtest, sjukhuspersonal är väl utrustade för att hantera den akuta om en person är allergisk mot penicillin, ofta innan en stor del av denna reaktion manifesterar . Hemma, dock har inte människor samma medicinska alternativ och skulle behöva ringa 911 i hopp om hjälp skulle komma fort. Av dessa skäl, massor av människor gör huvudet till en allergolog innan du accepterar ett recept på penicillin, om de är berörda allergi kan förekomma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.