Hur väljer jag det bästa handleden övningar?

handleden övningar är nyttiga för att bibehålla smärtfri rörlighet. Handleden förenar handen till underarmen och består av en grupp på åtta handlovsbenen. Den fungerar som en förbindelse mellan hand och underarm genom att koppla en mellanhandsben, eller knogar när fingrar utöka och ben underarmen, det radius och ulna. Radien är den långa ben i underarmen på tummen sidan, medan ulna är mindre långa ben på pinky sidan.

handled problem och frågor smärta är vanligt i handleden och är vanligtvis i samband med överanvändning eller monotona rörelser. Inflammation eller smärta och svullnad, och svårigheter med rörelser, finns tecken på ett problem i handleden området. Direkt skada, artros och stukningar, stammar eller seninflammation kan också orsaka smärtsamma handleder.

Ofta kan smärta i handleden och dysfunktion behandlas genom konservativa metoder, som is och en inledande viloperiod följt av en gradvis återgång till normal verksamhet. För kronisk eller återkommande frågor, användning av stagning kan vara till nytta. Stagning kan användas på natten eller under aktiviteter, beroende på symtomens svårighetsgrad. Ibland till allvarliga fall där muskelspasmer och inflammation orsaka en nerv kan träffas, kan operation bli nödvändigt att avlasta nerven begränsning.

handleden övningar är användbara efter en skada, enformiga fråga, men det viktigaste skälet till regelbundna handleden övningar är att förhindra ytterligare smärta och problem. Motion och sträcker handleden hjälper bibehålla sin flexibilitet och styrka och ger bättre kondition. Välja rätt handleden övningar beror på symtom som upplevs. Vid svåra eller kroniska problem, är det bäst att söka professionell rådgivning från en sjukgymnast för att utforma ett stretching och träningsprogram bäst lämpade att återställa flexibilitet och rörlighet. Wrist rehabilitering också kan ge smärtlindrande metoder och livsstilsförändringar för att förhindra ytterligare smärta frågor.

Vanliga handleden övningar för att minska och förebygga smärta innehålla en allmän stretching program. Position händer i en bön-liknande mode på bröstet nivå, tryck försiktigt nedåt samtidigt som händerna. Håll ihop händerna och vänder fingrarna borta från kroppen sedan mot kroppen. Placera baksidan av händerna och pressa försiktigt mot varandra. Sträck insidan av handleden och basen av tummen genom att placera händerna på höfterna, fingrarna pekar framåt och trycka i höften.

Efter inledande smärta och avtar dysfunktion, handled övningar såsom rörelseomfång och stärka hjälper skick muskler. En svagt uppåtgående böjning av handleden bör bibehållas under handled-intensiva verksamheter. Ändra dålig hållning vanor, t. ex. vila handlederna mot skrivbordet under maskinskrivning kommer till förebyggande av framtida handled problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.