Hur väljer jag det bästa Softgels fiskolja?

beslutet att ta en omega-3 fettsyror kosttillskott med fiskolja kan vara ett bra sätt att förbättra din hälsa. Forskning tyder på att fiskoljan softgels kan förbättra hjärt-och kärlproblem, t. ex. högt kolesterol eller högt blodtryck, vid sidan av många andra hälsofördelar, som att hjälpa med depression och astma, bland annat. Det bästa sättet att få tillräckligt med omega-3-fettsyror är att äta fisk, som lax eller sardiner, ett par gånger i veckan.

Eftersom det inte är ofta möjligt att äta så mycket fisk, fiskolja softgels är det näst bästa alternativ. Väljer de bästa fiskolja kompletterar är relativt enkel, och bara krävs att man noggrant etikett behandlingen. Det viktigaste är att vara säker på att din fiskolja komplettera innehåller omega-3-fettsyror, inte bara fiskolja.

Omega-3 är EPA och DHA, och är den enda del av fiskolja tillägg som ger någon näring. Mängden EPA och DHA bör anges på etiketten, om de inte anges, eller etiketten endast anger den mängd fiskolja i SoftGel väljer ett annat märke. Detta innebär att om du tar en 1. 000 mg SoftGel, skall beloppen i EPA och DHA lägg helst upp till 1000 mg. Följ doseringsanvisningarna på etiketten, och rådgöra med din läkare om du har några frågor eller innan en behandling fiskolja.

De flesta experter i allmänhet rekommenderar att du väljer ett kosttillskott med fiskolja som innehåller EPA och DHA, snarare än en tillägg som innehåller ALA, en annan omega-3 fettsyror. Dessa tillägg är växt-baserad, som finns i livsmedel som lin och raps olja. ALA tillskott är ett alternativ om du är vegetarian och inte vill ta softgels fiskolja, men i allmänhet, en fiskolja baserad tillägg är mer fördelaktigt för din hälsa och bättre upp av kroppen.

När man väljer softgels fiskolja bör märkningen ange vilken typ av fisk som används för att skapa tillägget. Sardiner, ansjovis, lax och tonfisk är de bästa källorna till omega-3 fettsyror. Den fiskolja bör också anges som 100 procent ren, vilket innebär att oljan är fri från gifter eller tungmetaller som kvicksilver. En del klagar över ett "skumt" smak efter att ha tagit fiskolja softgels-om detta händer dig, byta till ett annat märke kanske hjälper. Du kan även söka enterodragerad kapslar och ta kapslarna med en måltid. Samma varumärke inte fungerar för alla, be din läkare om ett specifikt varumärke rekommendation om ingenting verkar hjälpa.

Om du inte vill ta softgels fiskolja, är fiskolja även på flytande form och som läggs på vissa livsmedel. Kom ihåg att ta ett kosttillskott med fiskolja är endast avsett att vara ett bra komplement till en redan hälsosam kost, särskilt om du tar fiskolja för att hantera högt kolesterol eller högt blodtryck. Du bör ändå äta fisk minst en gång i veckan, äta en övergripande sund kost och få mycket motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.