Hur väljer jag det bästa Astma Specialist?

När astma är svår, kan det vara bäst att ge en allmänläkare eller barnläkare att hantera frågan. I stället kan människor söka en astma specialist ta upp denna fråga, och det finns flera medicinska specialister som kan hamna under denna beteckning. En av dessa är pulmonologist, som har särskild utbildning i sjukdomar som drabbar lungorna och luftvägarna, och en annan potentiell specialist som kan ta upp några astma frågor är en allergolog, om allergier är den främsta orsaken till astma attacker.

Att välja en astma specialist skulle kunna ta viss hänsyn till orsakerna till astma, som inte alltid är kända. Allmänna läkare kan ha bidragit patienter identifiera vissa triggers. Om dessa är främst allergi bygger kan rekommendationen vara att genomgå allergi skott. Men andra förhållanden kan orsaka astma också, och dessa saker skulle kunna tyda hjälp av en pulmonologist istället.

Vissa saker folk kommer att behöva överväga först när man väljer en astma specialist är var man kan hitta dessa läkare. Även i små samhällen, kan det vara ganska lätt att hitta allergologer. Lungläkare, särskilt barn lungläkare, kan vara lite svårare att lokalisera. Om en inte är tillgänglig lokalt, bör människor ser på städerna i närheten som har barnsjukhus, för barnmedicin, eller som har medicinska fakulteter. Det kan innebära en liten resa, men i många stora sjukhus specialister också resa och får pågå kliniker på mindre orter inom ett visst avstånd.

Choice bör också ta hänsyn till försäkringsskydd. Folk borde kolla med försäkringsbolagen mot specialister namn de tycker att avgöra vad försäkringsskydd finns tillgängligt. Tenderar att kosta mer och de kör mer komplicerad testning, så denna faktor kan vara mycket viktig för någon utan en mycket stor inkomst. I vissa länder är detta en icke-fråga på grund av regeringen tillhandahållit vården.

Ett annat sätt att räkna ut vad astma specialist för att se har att göra med rekommendationer från primärvården läkare. Eftersom de rutinmässigt remittera patienter till specialister för mer omfattande vård, kan läkarna ha ett eller två namn i åtanke redan. Det är fullt acceptabelt att be om dessa namn innan en läkare faktiskt hänvisar till eller för att föreslå det dags för en remiss. Om en primär läkare kommer inte att ge detta, anser se en annan läkare som kommer, särskilt om astma behandling inte har varit effektiva.

Helst ett astma specialist bör vara i närheten, och har bekväma timmar, men detta är beroende om de specialister läge, och, som nämnts, inte alla är nära hem. Vad en avlägsen specialist ska kunna göra är att arbeta nära tillsammans med primärvården läkare, informera honom /henne om alla beslut, behandlingar och resultat behandling. Om en pulmonologist eller allergolog verkar inte vara en god kommunikatör, kan det vara klokt att välja någon annan som är. God vård är beroende av en sammanhängande strategi för behandling där alla medlemmar i vårdteamet är informerade och delaktiga på lämpligt sätt.

En extra sak folk kanske vill kontrollera är referenser till en föreslagen specialister. Detta kan vara onödigt när läkare arbetar tillsammans med stora sjukhus. Om de arbetar privat, rekommenderar vissa människor att kontrollera sin styrelse certifiering. Det är ganska lätt att slå upp stående med en särskild styrelse.

Slutligen, att välja en läkare bör grundas på komfort. Är specialist på lämpligt sätt kommunicera och engagera personer i behandling beslut? Grad av sängen sätt kan vara en ersättning, dock inte alla människor behöver läkare för att representera en stor omsorg och uppmärksamhet, och skulle i stället helt enkelt föredrar att vara professionell och kompetent. Det är möjligt att få kompetens och omsorg i samma astma specialist, och letar efter just denna typ kan vara av värde för vissa patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.