Hur väljer fiskolja kosttillskott?

Fiskolja kosttillskott kan sänka triglycerider, förhindra härdning av artärer, lägre blodtryck och minska risken för andra allvarliga hälsoproblem. Det är väl känt att fiskolja kan bidra till en persons allmänna hälsa, men det kan vara svårt att välja ett effektivt komplement eftersom så många märken finns på butikshyllor. Oavsett vilket märke är slutligen väljer, bör en konsument sträva efter att välja en produkt fiskolja som tillverkats av ett välkänt företag.

När du väljer ett kosttillskott med fiskolja, välj ett som innehåller EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra), två typer av omega-3-fettsyror som finns i fiskolja. Majoriteten av kosttillskott fiskolja är smak-och luktfria och enkla att svälja. Om en fiskolja komplettera luktar skumt, undvika att ta det. Även om de flesta kosttillskott finns i gel-kapselform, kan vissa människor har svårt att svälja kapslarna. Om detta inträffar, kan en person konsumera fiskolja tillskott i ett flytande eller pudding-liknande form.

Välj en fisk märke olja tillägg som är luktfria eller destillerat, vilket innebär att alla föroreningar har tagits bort från oljan. Se till att fiskolja kosttillskottet verkligen härrör från fisk. I vissa fall kan tillägg bekänna att fiskolja men är verkligen ett komplement tillverkas av alger. Andra tillägg är gjorda av krill olja, ett ämne av små kräftdjur som innehåller omega-3-fettsyror och antioxidanter.

läsa etiketten på tillägg flaska är också nödvändigt för att välja en produkt fiskolja som passar en viss konsuments behov. Mängden fiskolja i varje kapsel kommer att fastställa doseringen en person måste ta varje dag. Ett märke av fiskolja kan kräva att en person tar bara en kapsel om dagen, medan ett annat märke kan kräva att en person som sväljer fyra kapslar för att få samma positiva hälsoeffekter.

Jämför priser varumärken fiskolja för att avgöra vilket tillägg är det bättre köpa. Högre kvalitet fiskolja kosttillskott som innehåller en mer koncentrerad form av omega-3 är ofta dyrare än de som finns i det lokala snabbköpet. Vegetarianer kan lägga till omega-3 till kosten genom att konsumera linfrö olja eller linfrökapslar olja.

Fiskolja har varit kända för att orsaka biverkningar hos vissa personer. Dessa biverkningar kan vara halsbränna och rapningar åtföljas av en fiskliknande smak. Om dessa biverkningar blir besvärande, byta till en annan fiskolja märke eller inte tar dosen på en gång. Som med alla tillägg är det viktigt att tala med en läkare innan du tar fiskolja. Fiskolja-vitamin kan inte vara det rätta valet för patienter som tar acetylsalicylsyra eller antikoagulantia recept.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.