Hur ofta behöver jag för att få en Prostate Exam?

En prostata tentamen är en vanlig undersökning som används för att kontrollera om det nuvarande tillståndet av prostata. Som män ålder, blir behovet av att övervaka prostata hälsa mer av en nödvändighet. Tyvärr har många män försummelse i uppgift att ha regelbundna prostata undersökningar. Ofta beror detta på ett missförstånd om mekaniken i examen, samt en brist på information om prostatacancer och vad sjukdomen kan göra om de lämnas därhän.

Prostata tentor kräver inte mycket, annat än ett besök till husläkare eller urolog. Tentamen äger rum i läkarmottagning, och innebär inget annat än ett smörjmedel och en gummi handske. Läkaren Dons handsken, smörjer pekfingret, och infogar finger i anus. Prostata kan enkelt undersökas genom de tunna väggarna i ändtarmen, att läkaren för att kontrollera om utväxter, textur och andra avvikelser. I allmänhet tar prostata undersökning endast ett ögonblick eller två och är relativt smärtfritt.

Även om risken för prostatacancer är relativt låg före ålder fyrtio, många läkare rekommendera en prostata examen med några år för män i tjugoårsåldern och trettioårsåldern. Frekvensen kan öka till varje eller vartannat år undersökningar om det finns en historia av prostatacancer eller frågor i den närmaste familjen, såsom en bror, far eller farfar. Dessutom är afro-amerikanska män tros ha en större risk att utveckla prostata problem. Förekomsten av riskfaktorer som ärftlighet eller ras frågar ofta läkare att rekommendera mer frekventa tester för enskilda patienter.

Efter ålder fyrtio, många läkare rekommenderar en årlig prostata examen som en del av den årliga GRANSKNING. Vissa medicinska föreningar kommer att rekommendera en årlig examen efter 45 år, under förutsättning att det inte finns några förmildrande omständigheter. Men nästan alla tillförlitlig medicinsk källa håller med om att efter 45 års ålder bör alla män har en årlig prostata tentamen.

Underlåtenhet att ha en prostata tentamen regelbundet kan leda till stora hälsoproblem. I händelse av att prostatacancer utvecklas och inte fångas i ett tidigt skede, är det möjligt att uppleva minskade urin funktioner, inklusive en negativ inverkan på sexuell lust och prestanda. I värsta fall kan prostatacancer spridit sig till andra delar av kroppen och leda till döden. Med en liten stund varje år lägga fram en prostata tentamen kan göra mycket för att upprätthålla en behaglig nivå av hälsa och livsstil, och också att möjliggöra eventuella problem rättas till innan det finns en chans för permanenta skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.