Hur kan jag hjälpa mitt Thumbsucking barn Stop?

Thumbsucking är så naturligt och lugnande till barn att många av dem börjar göra det medan fortfarande i livmodern. Generellt ett spädbarn suga hennes tummar finns ingen anledning till oro. Många kommer att växa hela livet och de flesta tandläkare tyder på att problem tenderar att uppstå för äldre tumme rotskott, de som är i åldrarna fyra och sex, när permanenta tänderna börjar växa fram. Det sätt ett barn suger på tummen kan också spelar roll. Ett barn som passivt släpper en tumme i munnen kan inte göra mycket skada på munnen och inkommande permanenta tänder placering, men ett barn som verkligen suger hårt på tummen sannolikt kommer att medföra tandproblem eller behov av orthodontistry vid ett senare tillfälle.

Det första du kan göra för att stoppa thumbsucking för äldre barn som är tre år och uppåt är att inte skuld ditt barn om detta beteende. Ständigt pinsamt ett barn, tiggeri eller ber dem att sluta, eller fortsatt gnagande av ett barn i allmänhet inte vara till hjälp. I själva verket kan barn öka denna själv rogivande verksamhet, om de känner sig stressade hemma. I stället måste du skapa en miljö där du arbetar med ditt barn att stoppa thumbsucking beteende.

Många föräldrar tycker att barn kan reagera väl till myndigheten när det gäller att få ett barn att sluta thumbsucking. Schemalägga ett besök med ett barns ortodonti, tandläkare eller läkare förklara för barnet varför thumbsucking kan skada formen på munnen kan hjälpa till. Dessa förklaringar kan behöva begränsas när ett barn är ung och det kan vara bäst att spara dessa förklaringar tills barnet är minst fyra.

Det bidrar också till ett barn att sluta thumbsucking när man berömma dem för att inte fortsätta. Ett barn tittar på TV som inte suger sin tumme ska sopas upp i en stor kram och beröm för att vara en stor grabb. Barn kan också dra nytta av ett belöningssystem, där vissa förmåner, gåvor, specialresor, eller saker ett barn verkligen vill erhålls när ett barn kan gå för en kort tid utan att suga på tummen. När ditt barn blir mer framgångsrika på att undvika beteendet, tid mellan belöning blir längre. Det kan hjälpa att göra ett diagram så barnen har en visuell påminnelse om hur bra det går.

Att göra tummen otillgänglig kan vara ett stöd också. Bandage tummen eller utsläppande tejp på dem kan motverka eller påminna en del barn. Under dagen är det en fördel att hålla ett barns händer mycket upptagen. Ge honom eller henne massor av byggnad eller ritning leksaker, lera att leka med, eller bollar att krama. Försök att undvika situationer där thumbsucking uppträder oftast.

Bad smakar giftfri nagellack kan också hjälpa. Strängare åtgärder innebär täcker händer med plast tummen vakter som fäster till ett armband, eller få en tandreglering enheten kallas en fast palatal spjälsäng, som i allmänhet kommer att stoppa thumbsucking kallt. Detta är vanligtvis en sista utväg på grund av kostnader.

När du arbetar för att stoppa thumbsucking, erkänna detta inte är en vana som kommer att sluta över natten. Det tar tid och tålamod, och bör inbegripa barnet så mycket som möjligt. Med uppmuntran och konsekvens men kan ditt barn bryter vanligtvis denna vana.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.