Hur kan jag förbättra mina chanser för graviditet?

Starta en familj är ett viktigt beslut i ditt liv. Resan genom graviditet och uppfostra ett barn är verkligen en spännande tid för dig och din partner. Tänk dock på att bli gravid är inte så lätt som det kan verka. I själva verket har 25% av alla par problem att bli gravid. Om du tillhör denna grupp, här är några förslag som kan hjälpa dig att förbättra dina chanser för graviditet:

1. Kontrollera din timing

Graviditet är beroende av ett par fertilitet. En kvinna är mest fertil under ägglossningen, när hennes äggstockar släppa en livskraftig ägg. Även om chanserna för befruktning är som högst vid ägglossningen börjar fruktsamma perioden faktiskt fyra till fem dagar innan och fortsätter upp till två dagar efter det. Det är möjligt att du och din partner har haft sexuellt umgänge utanför din fertila period, för att sänka din sannolikhet för graviditet.

För att undvika olämplig tidpunkt, börja övervaka din menstruation cykel noga. Om du har en genomsnittlig 28-dagars menstruation cykel kommer din ägglossning inträffa förmodligen på dag 14. Därför varar din fruktsamma perioden från dag 11 till dag 16 och dag 13, 14 och 15 ger dig högsta sannolikheten för graviditet. Eftersom spermierna kan leva i kroppen för fyra till fem dagar, har samlag precis innan ägglossning för att maximera dina chanser att bli gravid.

2. Ha sex regelbundet, på rätt sätt

Regelbundna samlag är viktigt när man försöker befruktningen. Detta beror på långa perioder av avhållsamhet ökning gamla spermier i sädesvätskan, minskar dess förmåga att befrukta ägget. Efter att ha sex varje två eller tre dagar uppdateras sperma, vilket resulterar i bättre spermiekvaliteten. Dock bara ha sex regelbundet är otillräcklig för att förbättra dina chanser för graviditet. Beakta även din positioner under samlag.

Graviditet är mest sannolikt när spermier deponeras så nära som möjligt till livmoderhalsen. Vissa positioner är mer gynnsamma för att hjälpa detta hända. Missionärsställningen och post från bakom bäst, eftersom de möjliggör djupare penetration, uppmuntra utlösning närmare livmoderhalsen. Undvik positioner som orsakar sperma läcker ut i kroppen. Dessa inkluderar kvinnlig chef, stående eller sittande ställning.

Efter samlag, ligga platt på rygg med höfterna högt på en 30-graders vinkel i ca 20 minuter. Detta hindrar spermierna från att läcka ut. Det slappnar även din vagina och livmoderhalsen muskler, vilket underlättar din livmoderhalssekretet flöde och därmed hjälpa spermier för att göra sin väg till ägget.

3. Ändra din kost

Att vara överviktig eller underviktig påverkar din förmåga att bli gravid. Dessutom har den typ av mat och dryck du konsumerar en effekt på din reproduktiva systemet. Därför upprätthålla en balanserad kost genom att äta måttligt, däribland livsmedel och /eller drycker med näringsvärden som vitamin C och D, antioxidanter, kalcium, zink och folsyra.

Minska eller eliminera alkohol och koffein i din kost. Forskning visar att konsumera någon mängd alkohol minskar din chans för graviditet med 50%. Dricka ännu en kopp kaffe varje dag har samma effekt på fertiliteten.

Xenoestrogens i maten bör minimeras också. Dessa är kvinnliga hormoner som används i bekämpningsmedel och andra kemikalier i miljön. När förtäring xenoestrogens orsaka en hormonell obalans i kroppen, vilket leder till infertilitet. Köp ekologiska produkter för att förhindra ett överskridande av dessa hormoner i din kost.

4. Get tillräckligt med motion

Low impact övningar såsom aerobics, cykling, promenader och simning hjälper dig att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt och samtidigt förbättra fertilitet. En idealisk kroppsvikt håller dina hormoner i balans, uppmuntra graviditet. Men under utövandet kan vara lika skadlig som utövar inte alls. Tränar för hårt och för länge varje dag avlopp kroppen av den energi den behöver för att bli gravid.

stress för att försöka bli gravida har också en effekt på dina chanser för graviditet. Oroa dig inte i onödan om du inte har blivit gravid efter en eller två försök. Det brukar ta minst sex månader till ett år innan befruktningen sker. Om du har försökt i mer än ett år utan framgång, kontakta din läkare eller en fertilitet specialist för att diskutera möjliga fertilitet frågor i antingen du eller din partner, eller båda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.