Hur kan jag förbättra min hälsa familjeplanering?

Familjeplanering hälsa kan betyda flera saker. Det kan syfta på allmän vård som är relaterad till inte bara planering och förhindra att ha en familj utan också för att förebygga sjukdomar som förknippas med sexuell aktivitet. En annan definition kan innebära att bevara hälsan så att när folk försöker bli gravid så sker under bästa av de villkor och med de mest sannolikt att inga tidigare förhållanden kommer att påverka risken för befruktningen. Alternativt kan familjeplanering hälsa vara en kombination av alla dessa egenskaper. Bättre någon av dessa typiska frågor som är börjar med att få ordinarie läkare vård.

Så fort kvinnor blir sexuellt aktiva, helst före denna punkt, om de vet att de planerar att vara sexuellt aktiva, bör de se en gynekolog /förlossningsläkare (ob /gyn) eller träffa en läkare i en familjeplanering klinik. Det är viktigt att förstå vad sexuell aktivitet innebär och vilka risker det faror, och att klokt välja metoder som förhindrar graviditet. Här familjeplanering kliniker och ob /gyns är fantastiska källor till information, men även en husläkare kan vara till hjälp i detta avseende. Få all information så att val kan få information och förnuftigt kan övergripande lägre risk för problem uppstår senare. Många villkor som skapar infertilitet orsakas av sexuellt överförbara sjukdomar, och med god vägledning kan bidra till att undvika några av dessa fallgropar.

Om sexuell aktivitet som kom först, det är fortfarande viktigt att få en examen. På detta sätt kan rådgivning förekommer fortfarande och kvinnor kan bestämma hur säkert sätt skydda sig själva om de tänker fortsätta att vara sexuellt aktiva. En examen kan behövas tidigare om en kvinna är minst 18 och som ännu inte är sexuellt aktiva eller om något problem uppstår som extrema oegentligheter menstruationer, ovanliga flytningar från slidan inträffar, eller om tillstånd som cystor på äggstockarna hålla återkommande. Dessa villkor kan ha en övergripande inverkan på familjeplanering och hälsa bör utredas.

En årlig examen senare år, är en nödvändig del av familjeplanering hälsa, och om de villkor som anges ovan inträffar, ska kvinnor inte vänta år. De bör också planera för att se en läkare omedelbart om de har oskyddat sex av något slag med en partner som inte har testats för sexuellt överförbara sjukdomar. Ofta bördan av familjeplanering hälsa faller helt på den kvinnliga, men helst både en man och kvinna ska skydda varandra i den här miljön, att få testas för sexuellt överförbara sjukdomar, och stödja varandra genom att använda kontroll hinder födelse, och möjligen en annan metod för Om graviditet förebyggande är ett mål. En långsiktig monogama partnerskap får inte ha sådana stränga krav, förutsatt trohet av någon partner inte är aktuell.

I allmänhet är kvinnor som vill bevara hälsa familjeplanering är bättre när de avser monogama relationer endast . Även om alla måste välja sin egen väg i denna fråga, med mer än en partner, speciellt per år, sätter kvinnor som löper risk för sjukdomar som kan påverka förmågan att bli gravid. Dessutom, när kvinnor väljer att bli gravid är det bättre att inte avgöra detta på skoj, men att titta på livsstil och bestämma hur man ska vara i bästa hälsa för graviditet. Detta kan innefatta att se till att val av livsstil inte innehåller tobak eller alkohol, och att kvinnor tar ett folsyra tillägg, vanligen som ordinerats av läkare. Många läkare rekommenderar också att kvinnor avbryta användningen av hormonella preventivmedel ett par månader innan försöker bli gravid och tydligare enheter som IUP behöver tas bort också.

Samtidigt uppmärksammar smart sexuellt beteende och skydd är värdefull, är det också viktigt att inse att familjeplanering hälsa eller fertilitet inte helt kan bevaras. Fertiliteten sjunker när kvinnan åldras. Ur ett föräldraskap synpunkt kan en mer mogen kvinna vara något mer skickliga på att ta hand om barnen, även om detta varierar, men den yngre kvinnan tenderar att ha fördel lätt att bli gravid. Läkare råd ofta kvinnor som vill ha barn att prova innan de träffar 35 års ålder, eftersom fertiliteten kan kraftigt minska och risken för tillstånd som Downs syndrom kraftigt ökar. Men inte alla människor möjlighet att planera denna typ av riktighet eller val, och man kan säga många kvinnor runt trettio år eller äldre har friska barn, ibland även yngre kvinnor kan ha svårt med befruktning på grund av medicinska tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.