Hur kan jag beredda att inleda ett solarium?

Det finns flera saker att tänka på när du förbereder att gå till ett solarium. Åtgärder som vidtagits innan du sola kan förbättra din tillfredsställelse med konsekvenserna efter att ha besökt en salong. Det är dock viktigt att klargöra att använda ett solarium är inte riskfritt.

När du förbereder att gå till ett solarium du behöver tänka på din släkthistoria i hänsynen till hudcancer. Om du är ljushyade, har mer än 100 mol, eller har en släkthistoria av hudcancer, är det bäst att inte använda ett solarium. Garvningsprocessen kommer att utsätta dig för samma UV-strålar som solen, och ökar din chans att utveckla hudcancer. Du kan uppnå en solbränd look med spraya på brun erbjuds allt oftare på salonger.

Du kanske också vill överväga eventuella mediciner du tar som du förbereder dig för att gå till ett solarium. Vissa recept kan orsaka ljuskänslighet, ett tillstånd som gör dig mer troligt att bränna sig i solen eller solariet. Ljuskänslighet kan också orsaka utslag efter solen eller solarium exponering. Vissa antibiotika och andra läkemedel kan ge denna effekt, så bör du rådgöra med din läkare innan du förbereda för att gå till ett solarium.

När du har allt klart för tan, måste du ta några åtgärder för att förbereda för att gå till ett solarium. Flera veckor innan du solbränna bör du börja försiktigt exfoliera huden varje dag. Detta innebär att skura bort döda hudlager och kan ske genom ett antal peelingen krämer eller genom bad puffar som är små puffar av nylon mesh.

Du ska exfoliera huden den dag du planerar att gå till solarium, men det är viktigt att denna process är mild och inte skrapa eller riva upp huden. Genom att följa en daglig peeling behandling under din dusch eller bad, kan du förbereda bättre att gå till ett solarium, eftersom UV-strålar kommer att kunna nå de nyaste huden, vilket ger en jämn solbränna.

Som samt peeling, bör du även vara återfuktande huden på en daglig basis. Den dagen då du förbereder dig för att gå till ett solarium, använda en bra fuktkräm på huden, överallt du planerar att solbränna. Dock vara säker på att moisturizer inte innehåller solskyddsmedel eftersom det kommer att blockera vissa av UV-strålar och gör tid i solariet mindre effektivt.

Som du förbereder att gå till ett solarium, gör det t tillämpa några produkter som Blodstillande som innehåller alkohol. Detta torkar huden och gör den sämre förutsättningar att solbränna. Torr hud ofta reflekterar UV-strålar.

Du kanske också vill ta reda på hur många gånger du kommer att behöva använda ett solarium innan de har fått önskat resultat. I alla fall inte förvänta en omedelbar solbränna. Huden blir gradvis mörkare under ett antal dagar. De med ljusare hud kommer troligen att behöva mer besök på en salong för att uppnå en djup solbränna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.