Hur kan jag använda hypnos för att mardrömmar?

Om du söker efter hypnos och mardrömmar på Internet, kommer du att komma med bokstavligen hundratals annonser hävdade att lyssna på vissa band som hjälper dig att lära dig att hypnotisera dig själv kommer att upphöra mardrömmar. Dessa påståenden har inte bevisats, men det finns studier som antyder att använda hypnos för att stoppa mardrömmar kan vara effektiva, särskilt när personen kan vara hypnotiserad, vilket inte alltid är fallet, och första hypnoterapi sessioner börjar med en licensierad hypnosterapeuten eller terapeut utbildad i hypnoterapi.

Det finns vissa belägg för att använda hypnos för att stoppa mardrömmar är troligen ineffektivt när en person arbetar med olösta frågor kring en traumatisk händelse. Till exempel kan ett våldtäktsoffer inte att kunna använda hypnos för att stoppa mardrömmar om han eller hon lider av posttraumatisk stress. Andra behandlingar, inklusive EMDR (eye movement avtrubbning och upparbetning) och kognitiv beteendeterapi kan hjälpa en person bättre hantera det trauma som slutar mardrömmar.

Men ibland människor som inte har direkt eller indirekt upplevt ett trauma, inklusive barn , lider av mardrömmar som plågar sin nattliga sömn. I dessa fall använder hypnos för att stoppa mardrömmar kan tillämpas. Återigen bör detta börja förmodligen med en bra terapeut utbildad i denna metod snarare än genom att beställa ett band eller skript.

Vad händer när man använder hypnos för att stoppa mardrömmar är att en person är hypnotiserad och ges förslag först med att kunna ge sig själva under mardrömmar att ändra sina resultat, och även hypnotiska förslag om att kunna drömma utan mardrömmar. Patienter sedan brukar använda ett skript i hemmet, som de lyssnar på på natten innan sova. Dessa hjälper en person komma in i ett avslappnat tillstånd och förslag upprepa om att undvika mardrömmar och förändrade resultat av drömmen.

Beroende på graden av mardrömmar och dess fortsättning, kan patienterna ha flera extra sessioner med en hypnosterapeuten, eller de kan bara ha uppföljning. Enligt en av de slutgiltiga studierna om hur du använder hypnos för att stoppa mardrömmar utförts av Mayo Clinic, en grupp av 36 patienter studerades. Omkring 22% kunde inte hypnotiserad, men när dessa människor inte ingick i resultat-studier under halv hypnotiserade folket rapporterade ett slut mardrömmar och andra sömnstörningar fem år efter det ursprungliga hypnos sessionen.

Närmare bestämt de patienter som lider av mardrömmar, (10 i gruppen av 36), konstaterade förbättringar. Vid fem års ränta, hade 67% en signifikant förbättring. 33% angav liten eller ingen förbättring. Patienterna hade ett enkelt manus att följa. De spelade in sitt hypnos session med terapeuten och sedan lyssnade på det igen innan går till sängs varje kväll. Mayo Clinic studien inte lista hur ofta patienter som faktiskt lyssnat på inspelningen eller hur länge. Det är svårt att säga om de patienter som rapporterade liten tillfredsställelse följt hemma med att lyssna till skriptet.

huvudsak fanns förbättring för ett antal patienter, vilket gör tanken att använda hypnos för att stoppa mardrömmar en livskraftig ett. De flesta terapeuter som utför denna tjänst för kunderna att använda en liknande metod som den Mayo kliniken, och inspelningar innehöll ett slut mardrömmar ändra detta synsätt genom att eliminera ett första besök på en terapeut. Det kan göra goda omdömet att se en terapeut först, eftersom en kommer att kunna genomföra några tester för att se i vilken grad du vill eller kan bli hypnotiserade. Eftersom detta kan variera från person till person, köpa ett band utan behandling stöd får inte vara det bästa första val.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.