Hur får jag mitt barn att ta medicin?

Få ett barn att ta medicin kan ibland vara väldigt utmanande, särskilt eftersom yngre barn kan ha svårt att ta medicin. De kan ha svårt att svälja tabletter eller kan avvisa en medicin som smakar illa, som många mediciner gör. Vissa barn kommer kräkas när de konfronteras med stora doser av konstgjorda vindruvor, jordgubbar eller orange saker.

Det finns ingen rätt sätt att få ett barn att ta medicin, men det finns flera metoder att prova som kan hjälpa. Observera att alla metoder inte fungerar för alla mediciner, eftersom vissa medicin inte kan krossas eller tas med föda. Kontrollera med din läkare eller apotekspersonal om du har frågor om denna.

För barn som kämpar med smak av mediciner, försöka lära piller att svälja. Ibland halv slaget att få ett barn att ta medicin är smaken av flytande läkemedel. Undvik tuggtabletter över disk piller, som kan ha samma obehagliga resultat och byta till lämpligt doserat medicin som kan sväljas med en snabb drink av ett barns favorit juice, chokladmjölk eller liknande.

Det är okej att ge en behandling när det viktigaste är att se till att en nödvändig läkemedlet tas. Dessutom håller inte ut denna behandla de första gångerna ett barn måste svälja ett piller. I stället ger den innan ett problem uppstår så de första gångerna svälja piller är inte svårt. Prova gel piller när du kan, förutsatt att de är rätt dos, eftersom dessa kan vara lättare att svälja.

Behandlar inte behöva komma i form av sockrade drycker. Du kanske kan få ett barn att ta medicin, flytande eller tablettform, om du ger incitament att göra det. Det kan vara så enkelt som erbjuder glänsande kvartal, guld stjärnor på ett diagram som kommer att tjäna en särskild belöning, eller till och med extra tid med mamma eller pappa läsa en favoritbok. Om du kan associera något positivt med att ta medicin, kan ditt barn vara mycket mer villig att ta sin medicin.

En annan sak du kan göra med många små piller är att krossa dem i något mycket smakrika. Några exempel är ost, bananer, eller en liten mängd saft. Se till att det extra ingrediens är liten så att du kan vara säker på att barn tar all hans medicin, och även se till att medicin kan vara krossade eller kan tas tillsammans med mat. Detta är inte alltid fallet, men i många fall är ett godtagbart sätt att få ett barn att ta medicin.

du också vill se till att du inte skämmas ett barn som har svårigheter med att ta medicin, och det kan bidra till att visa från barnets perspektiv. För dem kan ta medicin har inte ett direkt resultat, men för dig, ta medicin kan vara avgörande. Men om du förmedla för mycket brådskande, kan barnet känna sig under press och vara mindre kunna göra vad som behövs.

När du försöker få ett barn att ta medicin, inte skriker inte eller föredrag om ett barn kräks medicin eller är svårt. Ta en stund, håll barnet, erkänner att det är svårt och försäkra dem om din kärlek. Försök sedan igen, på uppmaning av läkare, med hjälp av en metod som ovan eller en egen uppfinning för att hjälpa dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.