Har mitt barn behöver ta en multivitamin?

Fråga en läkare om ett barn bör ta ett vitamin, och han eller hon kommer att säga att vem som helst att äta en hälsosam, inte balanserad kost inte behöver en. Nu frågar dig själv, vad barnet äter en balanserad kost hela tiden? Eftersom många barn har oförutsägbara dieter, lägga till en daglig multivitamin kan garantera att de får all den kompletterar de behöver för att förbli frisk och växa sig starkare. Om du är osäker är detta en bra idé, diskutera ämnet med din läkare, och insistera på ett svar som är mer komplett än att bara se han äter hälsosamt. Även om detta är bra råd, kan det inte alltid vara realistiska, så du behöver veta hur man ska agera när ditt barns matvanor lämnar mycket att önska.

Även en multivitamin är inte ett substitut för god mat, kan det ge saknas näringsämnen. Enligt experter är järn en av de vanligaste missade näringsämne är barnens kostvanor. Det är också ett av de enklaste att få, eftersom det är närvarande i allt från kött till anrikat kornen berikade spannmål. Om du barn har ojämn matvanor och du har en anledning att misstänka järnbrist, rådgöra med din läkare. Järn kan orsaka förstoppning och bör administreras med vägledning från din barnläkare.

Med undantag för järn, bör en multivitamin omfatta alla grundläggande vitaminer behövs för tillväxt, sund utveckling av ben och brosk, hjärnan, och energiförbrukning. Detta inbegriper vitaminer A, C, D och B-komplex. Vissa experter hävdar att B-vitaminerna sannolikt inte saknas i barnets kost eftersom de är närvarande i bröd och spannmål, som de flesta barn har en tendens att äta utan problem.

När du väljer en multivitamin, se till att du väljer en som passar ditt barns ålder. Vissa vitaminer, inklusive E och K, kan vara giftiga om de konsumeras i höga doser. Samma sak gäller spårämnen som zink och krom, som behövs i mycket små mängder och inte bör kompletteras genom en multivitamin inte specifikt i regi av en läkare. Om ditt barn är en petig eater, välj en smaksatt multivitamin, eller en formad som en favorit seriefigur. Och alltid med ett multivitaminpreparat en normal sak genom att ta en på samma gång än ditt barn eller ge en som en belöning för något gjort rätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.