Finns det något sådant som är allergisk mot choklad?

Trots anekdotiska påståenden om motsatsen, är närvaron av en äkta choklad allergi så sällsynt är det anses vara praktiskt taget obefintlig i medicinska termer. Kakaobönor, den viktigaste ingrediensen i choklad, är vanligtvis inte den skyldige då mat allergiska symptom märks efter choklad konsumeras. Eventuella biverkningar är vanligen orsakas av en annan ingrediens i choklad, och är inte en choklad allergi specifikt.

chokladvaror, oftast, innehåller andra ingredienser som många människor kan vara allergiska. Nästan alla chokladvaror som innehåller ett mejeri ingrediens såsom mjölk och mejeriprodukter allergier är ganska vanligt, särskilt hos yngre barn. För personer med laktosintolerans, men som tål mycket små mängder mjölk, känslor, halvsöta och mörk choklad kan vara ett alternativ. Dessa chokladprodukter är skyldiga att ha en högre koncentration av choklad sprit, och därför innehåller en lägre andel mjölk än ljus eller mjölkchoklad. Det finns också flera märken av mejeri-fri choklad som finns på marknaden för personer med extremt känslig laktosintolerans.

Jordnötter och nötter träd som mandel, valnötter och pekannötter, kan också vara en källa till en allergisk reaktion mot chokladprodukter. Många godis barer och andra produkter som choklad innehåller nötter, men även de som inte kan fortfarande visa sig problematiskt. Vissa chokladtillverkarna skapa sin konfekt på samma produktionslinjer som använder samma kar och maskiner med eller utan nötter är närvarande i slutprodukten. Även choklad som inte innehåller nötter kan fortfarande innehålla ytterst ringa spår av nutmeat eller oljor.

För att dessa personer mycket känsliga för nötter, särskilt de med svår jordnötssmör allergier, även dessa minimala spår av nötter produkter kan orsaka en betydande reaktion. Dessa personer bör samråda med etikett, och om nut-fri produktion nämns inte, bör tillverkaren kontaktas. Det finns flera nöt-fri choklad tillverkare i tillvaron, som Nothin 'galna ® och Vermont Mutter-Free ®.

Förekomsten av majs i choklad kan orsaka en allergisk reaktion hos känsliga personer, som kan misstolkas som en choklad allergi. Hög majssirap används i många märken av choklad godis. Liksom i fallet med nötter, många tillverkare tillverkning av choklad som inte innehåller majs på samma tillverkningslinjer som produkter som gör det. Korskontaminering är nästan omöjligt att undvika, och även mycket små mängder majs kan innebära en risk för mycket känslig.

En annan möjlig skyldige med en förmodad allergisk mot choklad är soja. Choklad är en emulsion-en blandning av två vätskor som normalt separat. För att hindra komponenter från separering och att hålla chokladen i fast form i rumstemperatur tempererade, är ett emulgeringsmedel normalt till. Den vanligaste emulgeringsmedel som används i chokladvaror är sojalecitin. Tillsatsen kan vara problematiskt för personer med en soja allergi.

Bär är populära fyllmedel för förpackade choklad och är också en av de mer kraftigt allergiframkallande livsmedel. Personer med bär allergier skulle vara klokt att undvika choklad sortiment för att minimera eventuell exponering. Koffein kan även utgöra ett problem för dem känsliga för kemikalien. Även förekommer i relativt små mängder i choklad trots många tror, kan det fortfarande finnas tillräckligt koffein närvarande för att orsaka problem i mycket allergiska personer. Det är viktigt att notera att ju mörkare choklad, desto högre koffeinhalt.

Personer med vete eller gluten allergier, såsom de med celiaki, bör vidta särskilda del av etiketten innan konsumera någon choklad produkt. Choklad med creme fyllningar använder ofta vetestärkelse eller mjöl som ett bindemedel. Det finns glutenfria choklad på marknaden av företag som utrotningshotade arter Choklad.

I mycket sällsynta fall kan konsumtionen av chokladvaror orsaka allergiska symptom hos personer tar receptbelagd medicin Prozac ® eller andra serotoninåterupptagshämmare (SSRI). Choklad kan ge upphov till att vissa neurotransmittorer, inklusive serotonin. Prozac ® och andra SSRI också påverka serotoninnivåerna i hjärnan. I kombination med choklad, kan detta orsaka en interaktion.

Födoämnesallergier kan uppstå när som helst. Om en choklad allergi eller någon annan form av matallergi misstänks ska en läkare rådfrågas. Om symtomen är allvarliga, inklusive plötslig utslag, snabb puls, eller svårt att andas, akutvården bör eftersträvas. Den behandlande läkaren eller allergolog bör göras av medveten om exakt vad produkten konsumeras, och om några receptbelagda eller över disk droger är inblandade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.