Vilken är den bästa planen för Viktkontroll?

Även om det finns många olika dieter som hjälper dig att kasta oönskade pounds, långsiktig viktkontroll ofta visar sig vara en svårare uppgift. Trots allt, vem vill äta något annat än vatten, morötter och grapefrukt för resten av hennes liv? Att gå ner i vikt och hålla bort, du måste komma upp med en plan som är realistisk för din personlighet och livsstil.

De flesta kost fokuseras på en 1. 200, 1. 500 eller 1. 800 kaloriintag, utan krav på vikt underhåll kommer att vara högre. Antalet kalorier du behöver för att konsumera för att behålla din nuvarande vikt är baserad på din längd, vikt, ålder, kön och aktivitetsnivå. Det finns flera webbplatser som erbjuder gratis räknare du kan använda för att avgöra ditt rekommenderade dagliga kaloriintag.

För viktkontroll, bör din kost innehålla en mängd olika hälsosamma och näringsrika livsmedel. Helst bör din kost innehålla massor av spannmål, frukt och grönsaker. Viktväktarna, ett mycket populärt program för viktkontroll, föreslår också att fokusera på sätt att få magert protein och fibrer för att hålla dig känslan nöjd mellan måltiderna.

I allmänhet finns det inga "dåliga" livsmedel som måste undvikas om du är intresserad av viktkontroll. Det är inte en bra idé att ägna sig åt snabbmat varje dag eller att göra en vana att gripa tag i en chokladkaka från automaten på kontoret varje morgon, men ouppnåelig lyx hjälper dig att undvika känslor av förlust. När du försöker att upprätthålla en sund livsstil, är det bäst att göra återhållsamhet ditt mål.

Tekniskt sett är det möjligt att kontrollera din vikt genom enbart diet. Bör dock utöva alltid ses som en viktig del av en hälsosam livsstil. Om du inte vill ansluta sig till ett gym och du hatar formella lagsporter, helt enkelt leta efter mindre vägar för att införliva mer fysisk aktivitet i din dag. Cykla till jobbet, ta en promenad på lunchen, eller spelar i parken med barnen efter maten är alla bra sätt att bränna extra kalorier och uppnå dina viktmål.

Även personer som är intresserade i viktkontroll inte bör väga sig dagligen, är det en bra idé att få en vana att spåra din vikt på en vecka eller varannan vecka. Att veta ungefär hur mycket du väger vid varje given tidpunkt kommer att göra det lättare att kontrollera din vikt. Om du ser pounds kryper på, helt enkelt förnya ditt fokus på sunda kostvanor och regelbunden motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.