Vilka olika typer av tandvård hängslen?

Dental hängslen, även kallad ortodontisk parentes är vanliga bland tonåringar och även vuxna. Dental hängslen kan användas för att justera sneda tänder, dåligt övre och undre käken och ojämna biter, inklusive overbites och underbites. De flesta tandläkare kan ge hängslen om begärt en specialist, känd som en ortodontist, är vanligen mer kvalificerade att avgöra vilka tandställning är bäst i en viss situation. Det finns många typer av hängslen nu tillgänglig, inklusive följande:

Metal tandläkare hängslen. Den äldsta typen, i årtionden, är tillverkad av rostfritt stål. Medan de fortfarande är dyra på ungefär $ 5. 000 amerikanska dollar (USD), anses de fortfarande det billigaste av alla alternativ. Metal tandvård hängslen kan ge fläckar på ytan av tänderna, vilket är anledningen till att många människor drar sig för dem i första hand.

keramik eller tydlig dental hängslen. De är mindre synliga och ser mer naturligt än metall hängslen, eftersom de smälter in i tänderna. Keramiska tandvård hängslen göra fläcken inte, och är lika starka som metall sådana. Men keramiska hängslen kräva en längre behandlingstid och kan vara en hel del dyrare än metallen sorten.

Guld tandvård hängslen . Samma som traditionell metall tandvård hängslen, men gjord av förgylld stål. Det finns inga fördelar med att använda guld över stål, med undantag av kosmetiska överklagandet.

Lingual tandvård hängslen. Lingual tandvård hängslen är placerade på insidan av tänderna. De är det bästa alternativet för människor som vill att deras hängslen vara verkligt osynlig. Den största nackdelen med flerspråkiga hängslen är att de kan vara obekväma och leda till nedskärningar och sår i tungan. Att tala kan vara svårt i början också.

Invisalign ® Dental hängslen. Detta är ett utmärkt val för människor med mindre problem. Invisalign ® hängslen är praktiskt taget osynlig, och kan tas bort för att äta och borsta tänderna. Invisalign ® hängslen är dator-utformas, och måste bytas varannan vecka, eftersom de är gjorda av genomskinlig plast och kan inte justeras. Medaljens baksida Invisalign $ reg, hängslen tenderar att vara ganska dyrt, och inte alla tandläkare utbildas för att använda dem. I själva verket måste ortodontister tränas av Rikta Technologies, företaget som tillverkar Invisalign, innan de tillåts att använda dem på patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.