Vilka olika typer av gemensamma övningar?

Friska leder är viktiga för människor i alla åldrar och nivåer av fysiska förutsättningar, från unga idrottare i deras prima med äldre vuxna med artrit, och ett antal former av motion är bra för lederna. Typer av gemensamma övningar varierar kraftigt, från fokuserade övningar som syftar till att förbättra villkoren för särskilda leder till mer allmänna övning som främjar gemensamma hälsa. Många gemensamma övningar kan göras hemma utan någon speciell utrustning, och de är lätta att lära sig och att integreras i dagen.

I isolering övningar, är en specifik led eller muskelgrupp arbetat. Isolering övningar kan användas för att bygga upp styrka och flexibilitet i lederna, och att utveckla muskeltonus i det omgivande området. Dessa övningar kan genomföras på olika sätt, yoga, pilates och styrketräning, till exempel, kan alla användas för isolering gemensamma övningar. För personer med svag leder, även lyfta en lätt vikt under överinseende av en sjukgymnast eller personlig tränare kan göra en signifikant förbättring i fysisk kondition.

Compound eller flera gemensamma övningar är utformade för att arbeta flera leder samtidigt. Ett antal former av motion arbete flera fogar ihop, och man kan också göra fokuserade gemensamma övningar som är avsedda att gynna grupper av leder. Vissa människor njuta av det här alternativet för bearbetning av deras förband, eftersom det hjälper dem att utöva mer effektivt.

Low impact motion som lätta aerobics och simning kan också vara fördelaktigt för leder, även om det inte nödvändigtvis särskilt främjas som en form gemensamma motion. Denna form av motion hjälper lederna blir starkare och mer flexibel och stöder hjärt-och muskulös hälsa. För personer med ledvärk, är simning ett utmärkt alternativ, eftersom det avlastar lederna under träningen.

I isometriska gemensamma övningar, är utövandet statisk, utan synligt muskelrörelser, men muskler och fogar är fortfarande utövas. Ett klassiskt exempel på en isometrisk gemensam motion är ett över bröstet Högerhandsregeln, där händerna knäppta med handflatorna, sköt ihop och höll fem till 15 sekunder innan det släpps ut en kort stund så att motionen kan upprepas. Isometrisk övningar försiktigt bygga upp styrka utan betonar leder, och de kan vara ett utmärkt alternativ för människor med smärtsamma gemensamma villkor som finner andra former av motion svårt eller obehagligt.

Övningar för att förbättra ledfunktion kan också vara en del av sjukgymnastik. Sjukgymnasterna är särskilt skickliga på att gemensamt stabilisering övningar som är avsedda att hjälpa människor att känna sig mer stabil. Personer med artrit kan dra nytta av sådana övningar kan som människor att återhämta sig från stroke som känner sig osäkra när hon gick. Sjukgymnasterna kan också göra rekommendationer till övningar att göra hemma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.