Vilka olika typer av brännskador?

brännskador eller brännskador orsakade av värme, finns i flera svårighetsgrader. Det finns flera olika klassificeringssystem används för att kategorisera brännskador, med hjälp av djup vävnad engagemang som ett landmärke för att avgöra hur allvarlig en brännskada är. Bränn patienter bör vara medveten om att iscensätta en brännskada kan medföra vissa invasiva undersökningar på den del av den medicinska teamet, och att detta kan vara mycket smärtsamt, men det är viktigt att se till att det brinner behandlas korrekt.

En del läkare använder en "examen"-systemet, bryta brännskador i första, andra och tredje gradens brännskador, med en ovanligare fjärde gradens brännskada kategori ses i vissa regioner. Andra kategorisera brännskador som ytlig, partiell tjocklek, eller full brännskador tjocklek. Ibland är delvis tjocklek brännskador delas in i ytlig och djup, vilket skapar fyra möjliga kategorier.

grundexamen eller ytliga brännskador är de minst allvarliga. De omfattar det övre lagret av huden, som kallas överhuden, och de kännetecknas av rodnad och lätt blåsor. Ofta kommer dessa brinner läka helt utan att lämna ett ärr, och de utgör en låg risk för infektion. Behandling kan normalt utföras i hemmet.

Andra eller delvis brännskador tjocklek är allvarligare. Dessa brännskador är ibland indelade i andra /tredje graden och ytliga partiell tjocklek /djup delvis tjocklek, som diskuterats ovan. De omfattar djupare lagret av huden, som kallas dermis, även svettkörtlar och hårsäckar är oftast lämnas intakt. Huden kommer att blåsor, och det oftast blir mycket röd och det kan gråta kroppsvätskor som lymfan. Dessa brännskador kan ibland behandlas hemma, men läkare rekommenderas, eftersom de löper risk för ödem och infektion som kan skapa komplikationer.

tredje gradens brännskador, så kallade fjärde gradens brännskador i en fyra gradens brännskada system eller så full tjocklek brännskador innebära djupa lager av vävnad. De svettkörtlar och hårsäckar förstörs, och vävnaden kan vara förkolnade eller så kan den få en blek vit färg. De bränner sig gör inte ont, eftersom det inte finns några nervändar kvar, men det kan vara omgiven av ett mycket smärtsamt partiell tjocklek brinna. Dessa typer av brännskador kräver vanligtvis ympkvistar för återvinning, och patienten måste behandlas på ett bränna enhet, därför att han eller hon är mycket känslig för infektioner som kan vända dödliga.

Omfattningen av brännskador är också en viktig fråga när dessa brännskador klassificeras enligt ett medicinskt team. Läkare använder ofta ett verktyg som kallas "regeln om nior", där kroppen är uppdelad i 11 sektioner som var och en består av cirka nio procent av den totala ytan, för att fastställa omfattningen av en bränna, med genitalierna står för de återstående en procent. Brännskador över mer än 50% av kroppen är mycket farliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.