Vilka är några Foods att sänka kolesterol?

Det finns några bra livsmedel att lägre kolesterol, och dessa kan delas upp i fyra huvudkategorier: lösliga livsmedel fibrer, livsmedel innehåller mycket omega 3 fettsyror, enkelomättade fetter, och växtstanoler och steroler. Som med alla livsmedel som en person kan äta för att bli friskare, måste mat exempel i dessa grupper vara en del av en hälsosam kost för att vara mest effektiva. Om en person overeats eller regelbundet konsumerar saker som transfetter, mättat och fetter, då livsmedel som kolesterolsänkande inte kommer att få så mycket av en effekt, och kan inte bidra till att minska kolesterol räknas till säkra nivåer. Dessa livsmedel kan vara olämpliga för personer med vissa former av högt kolesterol och de bör inte ses som en ersättning för mediciner eller andra medicinska behandlingar som läkare ge råd.

I den lösliga fibern kategori, en av de bästa kolesterol sänkning livsmedel är havre. Andra matvaror med höga lösliga fibrer nivåer omfattar bönor och linser, katrinplommon, sötpotatis, äpplen, korn och russin. Dessa har angivits i att sänka det onda kolesterolet nivåer kallas låg densitet lipoproteiner (LDLs).

Källor till omega 3-fettsyror finns många typer av fet fisk som lax eller sardiner. De ger upphov till höga lipoproteiner (HDLs), som är de goda kolesterolet i kroppen. De som inte gillar fisk kan äta linfrö, ta lin tillskott utsäde olja, eller testa sojabönor för Omega 3 källor och är bra exempel på livsmedel som kolesterolsänkande.

Det finns många sätt att få enkelomättade fetter från mat, och en av de bästa sätten är att konsumera nötter som valnötter eller mandlar. Övriga livsmedel källor är mest mutter smör, avokado och olivolja. Olivolja anses allmänt vara en av de överlägsna livsmedel som kolesterolsänkande för det gör lägre LDLs utan att ha en inverkan på HDLs. När människor arbetar med att hålla mättat fett lågt, olivolja ett fantastiskt substitut. Den kan användas till att tillaga maten, marinera dem, eller den kan även användas som dipp till saker som bröd i stället för smör eller margarin med transfetter.

Den sista kategorin stanoler och steroler är lite mer komplicerat. Dessa har visat sig göra det mycket svårt för kroppen att absorbera kolesterol, men de tenderar att fungera bättre när det tas som en tillsats i livsmedel. Det belopp som krävs, cirka 2 gram per dag, är mycket mer än vad som kan uppnås med normal äta.

Det finns vissa livsmedel som kompletteras med dessa växter komponenter, bland annat vissa former av apelsinjuice och några hjärtat friskt sprider bröd. Människor kan också ta stanoler och steroler ensam i en kapsel form. Vissa livsmedel som innehåller dessa anläggningar komponenter inkluderar många nötter och frön, de flesta frukter, och många grönsaker. När äta andra livsmedel som sänker kolesterol, en hel del av de livsmedel som finns i andra kategorier kommer att innehålla en liten mängd stanoler och steroler och vara till hjälp.

Fighting högre kolesterol med livsmedel att sänka det av sunt förnuft. Andra saker är lika viktiga, och i synnerhet omfatta få massor av motion och att äta en hälsosam kost. Mat undvikande kan vara lika viktig, och människor bör försöka komponera dieter som är mycket låg halt av mättat fett och inte innehåller några transfettsyror. Som nämnts kan en del människor behöver fortfarande medicin, även om deras kost är perfekt och innehåller massor av livsmedel som kolesterolsänkande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.