Vilka är fördelarna med mangostan kapslar?

Mangostan kapslar kosttillskott vars innehåll härrör från de tropiska frukter som kallas mangostanfrukten. Något samband med mango, är dessa frukter kända för att ha använts lokalt i många år för att bekämpa ett antal sjukdomar. Populariteten av mangostan kapslar för att användas som ett kosttillskott ökat dramatiskt i början och mitten av 2000-talet, liksom konsumtionen av Mangostanjuice för samma ändamål. Kapslarna är vanligtvis marknadsförs som ett sätt att öka antioxidant innehållet i en diet.

De potentiella fördelarna med mangostan kapslar är många. I själva verket finns det obekräftade uppgifter som tyder på att de näringsämnen som finns i mangostanfrukten kan förebygga eller bota nästan varje vanlig åkomma. Påståenden tyder på att mangostanfrukten kan bland annat bromsa åldrandeprocessen, minska allergiska symptom, förbättra immunförsvaret, förebygga Alzheimers sjukdom, lägre kolesterol och blodtryck och bekämpa svamp-, virus-och bakterieinfektioner.

Mangostan kapslar är kända för att innehålla många viktiga kemikalier och näringsämnen. Några av dessa inkluderar den klass av näringsämnen som kallas xantoner. Xantoner har testats i laboratoriemiljö och har visat sig ha cancer-fighting egenskaper då de studerade i provrör. Dessutom har mangostanfrukten konstaterats att bekämpa infektioner och inflammation i studier provrör.

Ytterligare undersökningar måste göras, men att avgöra vad som utgör en säker nivå av xantoner i människokroppen. Anledningen är att det finns vissa tecken som tyder på att överexponering för dessa kemikalier kan vara giftiga för en väl fungerande mitokondrier, som är väsentliga för livet för enskilda kroppsliga celler. Mitokondriell njurfunktion kan leda till laktacidos, en smärtsam och allvarlig sjukdom.

Enligt undersökningar är de flesta av de viktiga näringsmässiga fördelarna med mangostanfrukten ligger i det yttersta skiktet på kant av det. I Sydostasien har Mangostanskalet använts i många generationer för medicinska ändamål. Skorpan gjordes till ett te som används för att behandla diarré, urinvägsinfektioner och könssjukdomar. En aktuell salva kan också göras från svålen att behandla hudsjukdomar.

Oftast mangostanfrukten kapslar infoga svålen i sin sammansättning och därigenom dra full nytta av fruktens näringsämnen fördelar. En bra metod att använda i utvärderingen som mangostan kapsel att använda är att undersöka om den Oxygen Radical Absorbansförhållande Capacity (ORAC) nummer. Ju högre ORAC tal, desto mer antioxiderande egenskaper tillägget har. Livsmedel är också tilldelade ett ORAC-nummer, och detta kan vara ett bekvämt sätt att mäta en antioxidant intag i allmänhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.