Vilka är fördelarna med en meditation grupp?

Även om fördelarna med meditation länge har varit kända i andra delar av världen blev praktiken bara populär i västvärlden under senare 20th Century. Medan en del människor föredrar att meditera i ensamhet, medan andra väljer att gå med i en meditation grupp eller delta i en meditation retreat. De främsta fördelarna med att delta i en meditation grupp stor del beror på vilken typ av grupp är, om ett uppdrag klass, övernattning reträtt eller självstudier grupp.

Meditation klasser erbjuds på olika bygdegårdar, yoga studios, YMCAs och YWCAs. Mediterar med en klass av andra människor som också lära sig metoder kan vara särskilt för nybörjare som kanske inte känner sig bekväma mediterade ensam eller tillsammans med andra som är mer erfarna. Att guidas genom processen av en erfaren instruktör kan också vara till stor nytta för en nybörjare, som kan komma bort eller distraherad medan mediterar ensam. Även om vissa meditation klasser avgift för registrering, finns det andra som erbjuds utan kostnad, vilket är en stor fördel för studenter, låginkomsttagare, och de som hellre vill prova på ett möte innan de begår för att registrera dig för klassen.

En meditation grupp som samlar ihop som en del av en reträtt kan erbjudas genom en skola, hälsocenter, eller kloster. Meditation retreats vanligtvis hålls i ganska avlägsna platser och är oftast minst ett par dagar i längd. Platser som är svåra att nå anses idealisk för meditation retreater, eftersom de erbjuder en respit från distraktioner av det vanliga samhället och är svåra att lämna utan att planera i förväg. Meditation retreats leds ofta av instruktörer som utövar meditation som en del av dagligen, och skulle kunna undervisa meditation tekniker som inte kunde vara känd av en mindre kvalificerad deltid klass instruktör.

De som vill utöva meditation med andra, men behöver inte nödvändigtvis en instruktions-komponent kan bilda eller gå med en självstyrd meditation grupp. Denna typ av Bolaget driver vanligen demokratiskt, med medlemmar att komma överens om hur meditation ska gå, när och var att träffas, och hur länge. Fördelarna med en självstyrd gruppen är att det är flexibelt, prisvärt, och tenderar att vara mer sällskapliga än en formellt-uppdrag klass eller reträtt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.