Vilka är fördelarna med äppelcidervinäger?

Apple äppelcidervinäger är ett naturligt ämne tillverkat av pulveriserat äpplen. Två separata omgångar med jäsning är nödvändiga för att producera ättika. Äppeljuice vrids till hårt äpple cider, som sedan jäses igen i äppelcidervinäger. Den resulterande vätskan innehåller kalium, kalcium, järn, magnesium och många andra vitaminer och mineraler som är avgörande för god hälsa.

Fördelarna med äppelcidervinäger har varit kända i århundraden. I 400 f. Kr. erkände Hippokrates naturens läkande kraft ämnet som ett antibiotikum och antiseptisk. I modern tid har de positiva hälsoeffekterna av äppelcidervinäger vetenskapligt bevisat och som främjas av läkare och andra specialister hälsa.

En av de mest utforskade fördelarna med äppelcidervinäger är förmågan att sänka blodsockret. Studier som utförts av forskare vid Arizona State University visar ättika äppelcider kan minska blodglukosnivåerna med så mycket som 6% när det tas regelbundet.

Apple äppelcidervinäger är oerhört surt men det kan också vara en fördel. Det är en underbar avhjälpa för att bekämpa dålig andedräkt eller dålig andedräkt. Tack vare sin sura karaktär, bör det alltid spädas med vatten eller juice innan du dricker.

En av de mest populära fördelarna med äppelcidervinäger är dess främja viktminskning. Orsaken till detta är för närvarande okänt även om vissa teorier tyder på att det påskyndar ämnesomsättningen. Dricka två matskedar äppelcidervinäger utspätt i en kopp vatten före måltid rekommenderas. Förutom dessa fördelar, innehåller äppelcidervinäger naturligt pektin som hjälper tarmarna röra sig och normaliserar syra nivåer i magen. Samma dos som rekommenderas för viktminskning är också ett förslag på botemedel mot förstoppning.

Hudproblem såsom akne, fläckar ålder, åderbråck och celluliter kan avhjälpas med ättika äppelcider. Svavlet den innehåller minimerar åldrandets effekter. Det förbättrar också cirkulationen och hjälper befria kroppen av överskjutande vätskor.

Utöver de många positiva hälsoeffekterna av äppelcidervinäger hos människor, kan den också användas på husdjur. Det används ofta som en allmän hälsa tonic för hundar och katter eller att avvärja parasiter som myggor, fästingar och loppor och lindra hudåkommor.

Andra fördelar med äppelcidervinäger omfatta dess användning som en giftfri rengöringsmedel. Den kan användas för att avlägsna mineralfyndigheter, rena smycken, desinficera ytor och LUKTFRI. Naturlig skönhet leveranser och naturliga huvudet behandlingar löss också vanligt att använda sig av äppelcidervinäger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.