Vilka är effekterna av kaliumbrist?

Kalium är ett mineral som krävs för att god hälsa. Det behåller de vatten och syra balansen i blod och celler vävnad, hjälper till muskeluppbyggnad och vidarebefordrar elektriska signaler mellan celler och nerver. Tidiga symtom på hypokalemi eller kalium brist, omfattar torr hud, muskelsvaghet, trötthet och långsam reflexer. Om bristen utvecklas snabbt, kan hjärtproblem resultat. Lämnas därhän, ett tillstånd som kallas hypokalemic paralys kan utvecklas, där hela kroppen går stel. Detta är ett mycket allvarligt tillstånd som kräver omedelbar läkarvård.

Kalium finns i stora mängder i många livsmedel. Nötkött, kyckling och fisk som torsk, lax och sardiner har alla betydande mängder kalium. Bra vegetabiliska källor är ärtor, tomater, gröna bladgrönsaker, limabönor och skinn potatis. Bananer, meloner, aprikoser och citrusfrukter är också rikt på kalium. Torkade frukter som mango och aprikoser ger koncentrerade källor för kalium, liksom nötter och choklad. Det är en diagnos av kalium brist inte vanligtvis på att en diet brist.

Kända orsaker till kaliumbrist innehålla alltför diarré och kräkningar. Behandlingen i dessa fall bör vara att diarré och kräkningar, och se det fortfarande finns tillräckligt med kalium i kosten. Mineralämnen kan också vara nödvändig. Om kräkningar är självförvållade, som i bulimi, kan psykiatrisk behandling anges.

Hypertyreos, en sjukdom i sköldkörteln, de viktigaste hormonproducerande körtlarna, är också känt för att orsaka kaliumbrist. Det i sin tur, kan orsakas av en obalans i andra mineraler som liknar kalium som magnesium, natrium och kalcium. Det finns många behandlingar som är tillgängliga för hypertyreos, alla kräver en viss grad av medicinsk övervakning.

läkemedel kända att öka sannolikheten av kalium brist inkluderar diuretika, cortisones och droger för att kontrollera högt blodtryck. Alternativa läkemedel och /eller behandling kan utforskas med en läkare eller sjuksköterska. Om ändringen av läkemedel inte är möjligt kan det vara nödvändigt att komplettera med kalium eller tabletter mineral.

Det har föreslagits att kaliumbrist kan vara en bieffekt av dåligt fungerande njurar som bidrar till rheumatoidal artrit, nu finns det inte mycket data som stödjer denna teori. Har dock hyperkalemi , eller överdriven kalium i blodet, satts i samband med njurproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.