Vilka är de vanligaste symtom från näsan?

symtom från näsan överflöd när människor har tillstånd som allergier, förkylningar och andra virus, eller ibland infektioner. De tenderar att vara irriterande och kanske inte helt klart även med behandling. En del människor lider av kronisk nasala symtom, vanligen till följd av fortsatt inflammation i näsan, och andra är glad att se dessa symtom sluta som ett virus eller infektion kommer till en nära.

En nasala symtom som inte nödvändigtvis innebär sjukdom är nysa. Nyser kan signalera en virusinfektion, men de kan också vara ett medel som näsan rengör sig av damm eller pollen. Dessutom ibland människor har nysa reflexer, som när de utsätts för starkt solljus. Även enstaka nysningar kan ignoreras, konstant nysningar, särskilt för de allergiska slag kan behöva åtgärdas.

Många symtom från näsan är ett direkt resultat av irriterade membran i näsan. Det kan vara inflammerad och detta orsakar en överproduktion av slem. Detta slem kan leda till väl heter "nästäppa", eller nästäppa. I detta tillstånd kan det känns svårt att andas in eller ut i näsa, eller en enda näsborre, även om instängdhet kan komma och gå under en dag. Snyta sig, att oavsett hur hårt, tycks inte avlasta mycket, och saker som förmåga smak eller lukt kan påverkas.

Näsan kan kännas svullna och stora, och med konstant blåser folk kan lägga till ytterligare en av symtom från näsan till deras problem. Hud på utsidan av näsan kan få röda och sprucken på grund av långvariga torka. Även den vävnad som har lagt lotion kan orsaka problemet.

En annan av de symtom från näsan många människor märker när de har överbelastning är rinnande näsa. Slem rinner ut ur näsan, även med ständig torka eller blåsa. Det kan också köra ner på baksidan av halsen, vilket tenderar att skapa irritation. Vissa människor märker en öm eller skrapigt halsen särskilt när de första gången du får en förkylning eller virus, och detta kan tillskrivas efter nasal drip.

Trängsel och rinnande näsa är ganska benigna symtom från näsan, men de får åtföljas av andra symtom som kräver mer uppmärksamhet. Färg av slem och närvaro av blod i slem kan tyda bihåleinfektion eller bihåleinflammation. Medan de flesta förkylningar kan ignoreras, ihållande instängdhet, mörkt brun eller grön slem med eller utan blod i det, en känsla av kvävning eller att inte kunna andas på grund av tjock sekret i halsen, och närvaro av stor sinus tryck, huvudvärk och /eller feber, antyder att bakteriell infektion föreligger.

I allmänhet bör dessa symtom från näsan inte ignoreras eftersom de kan sannolikt inte att lösa på egen hand. Istället kan vilja se sin läkare som kan tyda på behandling med antibiotika. Många läkare rekommenderar nu nasal sköljning också, som kan hjälpa avlasta en aning och främja en ökad sinus komfort. Vissa människor fullfölja redan detta regelbundet för att hantera mindre allvarliga, men fortfarande obekväm, symtom från näsan som orsakas av förkylning eller kroniska allergier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.