Vilka är de vanligaste muskelsjukdomar?

Några vanliga muskelsjukdomar omfatta stukningar, sträckningar, TMJ, fibromyalgi, och tendinit. En vrickning orsakas av sträckning eller slita av ett ligament, vävnader som håller benen tillsammans på lederna. Stukningar kan orsakas av fall, vändningar, och skador kraft med vristen och stukningar handled som den vanligaste. Stukningar är en av de vanligaste muskelsjukdomar, med symtom från smärta, ömhet, svullnad, blåmärken och stelhet. Vissa människor klagar över att inte kunna flytta gemensamma påverkas av vrickning.

En stam, å andra sidan är en sönderriven eller sträckt muskel eller sena, sambandet vävnader mellan muskler och ben. Vrider och drar kan ofta leda till en muskel stam, med rygg och hamstring stammar som den vanligaste. Dessa typer av muskelsjukdomar förekommer ofta under idrott, men kan också utvecklas med tiden. Stammar är vanligen åtföljs av något av följande symtom: kramper, svullnad, och oförmågan att flytta ansträngda området.

Behandling för stukningar och stammar är en tvådelad process. Först lidande bör vila, is, komprimera och höja det drabbade området. Då bör de drabbade återuppta rörelse i långsam takt, öka muskelstyrkan att försvara sig mot skador, och alternativa aktiviteter.

Biverkningar i käkleden, är det gemensamma som förbinder underkäken mot huvudet ben, vanligen kallas att som TMJ. Detta innefattar flera sjukdomar som orsakar obehag, smärta och en bristande funktion i käken och käkmusklerna rörelse. Även om dessa störningar inte tenderar att vara permanent eller ett tecken på allvarliga problem, de som lider av TMJ muskelsjukdomar mår ofta ont i tuggmusklerna, popping och klicka i käken området och käken stelhet. Medan de flesta TMJ fall försvinner utan behandling, personer med långvariga problem har funnit behandlingar såsom is ansökan, mjuk kost mat, och undvikande av stora öppna mun rörelser, som tuggummi att tugga, att vara till hjälp.

Fibromyalgi är en av de vanligaste muskelsjukdomar som är associerad med smärtsam ömhet vid punkter runt kroppen, trötthet och stelhet. Dessutom lider upplever ofta sömnproblem, stickningar i händer och fötter, huvudvärk och minnesförlust. Det finns ingen specifik orsak till denna sjukdom, även trauma till det organ som skulle kunna vara en möjlig orsak. Muscle sjukdomar som fibromyalgi kan behandlas med olika läkemedel som kan inkludera anti-depressiva, pregabalin, och andra relievers smärta.

Tendinit kan orsakas av skada, verksamhet eller reumatoid artrit, och kännetecknas av inflammation i en sena eller senor, ackorden som ansluter muskler till ben. De flesta människor som lider av tendinit uppleva smärta och ömhet i ett av följande områden: axlar, knän, höfter, hälar, handleder eller armbågar. Behandlingar för denna grupp av muskelsjukdomar omfatta alternativa träningsprogram, stretching, is, medicin och vila. Vissa patienter upplever framgång med behandlingar som kortison injektioner, fysisk terapi och kirurgi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.