Vilka är de olika typerna av rullstolslyftar?

rullstolslyftar är en sinnrik, mekanisk anordning för att hjälpa funktionshindrade att övervinna hindret steg och trappor. Vanligtvis drivs med el eller hydraulik, hissar låta människor vars främsta källan till rörlighet kommer från en rullstol en bättre känsla av oberoende. Det kan låta för enkel transport i ett fordon eller runt en byggnad. De vanligaste rullstolslyftar finns i form av ramper och hissar. Rampen är en manuell typ av rullstolslyft där individen skall rulla rullstolen upp och ner.

De vanligaste typerna av rullstolslyftar omfatta lutande och vertikala lyft. Lutande plattformshissar finns i offentliga byggnader i form av ramper eller bärbara enheter för att göra rörlighet möjligt. Vertikal rullstolslyftar kan antingen vara fast installerad eller bärbar. Den vertikala hiss består av en halkfri plattform och en mekanisk anordning för att lyfta rullstolen upp. Plattformarna kan lyftbara eller uppfällbart i design. Väl på rullstolen plattformen, kan de enskilda lyftas vertikalt genom ett enkelt tryck på en knapp.

Den vertikala plattformen rullstolslyft, mest lik en mini hiss, oftast specialbyggda för byggnaden. I vissa fall, när den används i hemmet, kan hissen anpassas för att passa individens behov. Exempel på kundanpassade rullstolslyftar är trappor hissar för krökta eller branta trappan.

Ett lutande plattformshiss kan också användas för steg. Dessa anordningar tillåta plattform för att flytta längs trappan. De är användbara när en vertikal hiss inte kan användas eller om trappa är exceptionellt lång.

En riktig rullstolslyft bör komma med några säkerhetsfunktioner. Vanligtvis ett räcke, halkfri plattform och remmar säkerhet är standard. Vanligtvis elektriska hissar kommer med en manuell säkerhetskopiering som ska användas om det finns ett strömavbrott. Dessa hissar är utformade för att kontrolleras av rullstol beroende och deras ledsagare, eftersom de flesta kommer med en lös kontrollbox.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.