Vilka är de olika typerna av hjärnan förändras?

hjärnan förändras är inte en teknisk term med en specifik hänvisning. Som sådan kan den hänvisa till negativa förändringar i hjärnan såsom atrofi, demens, stroke, kramper och tumörer och alla effekter de orsakar. Det kan dock även se positiva förändringar i hjärnan såsom lärande, som utgör minnen och normal utveckling.

Positivt hjärnan förändras är en del av den normala utvecklingen av människor. Trots att neurala plattan-det första steget i neurala och hjärnan bildas, sker i dag 16 i en embryots utveckling, inte nå hjärnan inte dess högsta vikt fram till ungefär ålder 19-21. Under denna tid är förändring pågår.

Förutom de normala fysiska utvecklingen av hjärnan, finns det andra positiva förändringar som inträffar. Termen neuroplasticity fångar det faktum att lärande och minnas resulterar i fysiska förändringar i hjärnan. Nya nervbanor kan bildas och ytterligare synapser kan bildas mellan nervceller. Det är, lärande och bildar minnen orsakar fysiska förändringar i hjärnan.

Negativa hjärnan förändras kan vara en följd av åldrande, skador eller sjukdom. Åldrandet medför synaptiska beskärning, eliminering av svagare synapsförbindelser och död nervceller som inte är inblandade i mottagande eller vidarebefordra information. Neuroinflammation är också förknippat med åldrande, oavsett sjukdom, men det är också en fysiologisk hjärna förändring som är knutna till särskilda neurologiska frågor som stroke, multipel skleros, hjärnhinneinflammation, och hjärnskador.

Demens-som kan orsakas av ett antal olika saker, som Alzheimers sjukdom, Parkinsons /Lew Body, stroke, skallskada, multipel skleros, alkoholism, syfilis, neuroAIDS, kronisk hypotyreos, Huntingtons sjukdom, eller B12-brist-är nära knutna till degenerativa hjärnans sjukdomar. Detta kännetecknas av ett antal hjärnan förändras, såsom beta-amyloida plack, neurofibrillära trassel, och cerebral atrofi i de flesta. I januari 202c en ny studie visade att hjärnan hos människor som har diabetes och demens som Alzheimers skiljer sig från personer utan diabetes som utvecklar Alzheimers. I stället för den beta-amyloida plack, de med diabetes visas arteriole skada och nervvävnad svullnad.

Andra negativa hjärnan förändras följd av missbruk, som orsakar förändringar i hjärnans kemi. Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) och depression skapar också förändringar hjärnans kemi. Möjligheten att påverka hjärnans kemi används även med gott resultat i de läkemedel som behandlar alla tre av dessa sjukdomar.

Eftersom hjärnans struktur är korrelerad med hjärnans funktion, skador på vissa delar av huvudet kan leda till under mycket speciella hjärnan förändringar som resulterar i mycket speciella underskott hjärnfunktion. Till exempel, skador på vänstra tinningloben kan leda till afasi-förlust av förmågan uttryckliga eller förstå tal och /eller skrivna ord, medan skador till vänster parietalloben kan leda apraxi-förlust av förmågan att sekvensen förflyttningar till en uppgift .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.