Vilka är de olika typerna av Voice Disorders?

Voice störningar kan orsakas av ett antal olika saker. Rökning kan ofta röjning av strupe, pratar för mycket, skrikande, infektioner och vissa typer av cancer påverkar alla halsen. De flesta röst störningar är ett direkt resultat av en infektion eller irritation i struphuvudet.

struphuvudet består av två olika grupper av muskler som kallas stämband. När dessa muskler vibrerar, ljud produceras. Om stämbanden har påverkats av någon form av sjukdom, stress eller irritation, kommer vibrationerna till ett minimum. Den främsta orsaken till halsirritation är akut laryngit.

Akut laryngit orsakas av en virusinfektion som kryper in i stämbanden. Denna infektion kan stämbanden att svälla, vilket begränsar vibration. Resultatet av akut laryngit är ofta en hes eller ont i halsen som blir irriterad under tal. Akut laryngit kan botas genom minskad tal under en tid.

Kronisk laryngit är en annan typ av röst sjukdom som är ganska vanliga. Kronisk laryngit kan orsakas av akuta infektioner, såsom jäst infektioner. Rök inandning och sura uppstötningar kan också orsaka kronisk laryngit. Otroligt, kan dase också orsaka förlust av röst. Många gånger kan sura uppstötningar inverkan faktiskt stämband, detta kan även ske av några andra symtom sura uppstötningar.

Även om de flesta typer av röst åkommor är inte så allvarlig, det finns några tal sjukdomar som ska skötas direkt. Strupcancer är en livshotande sjukdom som måste behandlas omedelbart. Strupcancer är också kallad larynx cancer , nd denna typ av cancer kan maskerad så enkelt akut laryngit i början.

hals cancer kan botas om den upptäcks direkt. Tyvärr bryr sig de flesta inte att besöka med en otolaryngologist följande röst förlust. En otolaryngologist är en specialiserad hals läkare som kan avgöra orsaken till en hes hals nästan omedelbart. En plötslig förändring i ljudet av en röst kan vara en indikation på strupcancer. Medan de flesta människor som lider av halsont och förlust av röst inte lider av strupcancer, är det viktigt att denna sjukdom uteslutas direkt.

Det finns vissa saker som kan göras för att förhindra enkla röst störningar. Dessa saker innefattar att undvika röken av något slag, hoppa kryddstark mat som kan orsaka sura uppstötningar, dricka mycket vatten, undvika koffeinhaltiga drycker, utövar regelbundet och få massor av sömn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.