Vilka är de olika typerna av Spinal Trauma?

i den medicinska världen, finns det många olika klassificeringar för spinal trauma. Eftersom detaljerad förståelse av en traumatisk skada eller ett tillstånd är så viktig för korrekt diagnos och behandling av detta ytterst viktiga område kan trauma klassificeras efter område, typ av skada och svårighetsgrad mätt som effekter. Läkare kan sedan använda denna information för att avgöra lämplig behandling och förklara potentiella resultaten att patienter som lider av ryggmärgsskada.

Spinal trauma kan först förklaras av området för primär skada. De benknotorna indelad i tre olika områden: hals eller nacke, bröst-eller centrum, och ländryggen eller nedre delen av ryggraden. Vissa kan också omfatta sakrala området nedanför länd-sektion, en fjärde. Varje kota i sin tur är också numrerade med början på högsta ryggkota och rörliga nedåt. En skada i T1 kota, då beskriver spinal trauma i den första, eller högst, ryggkota i bröstkorgens region. Förstå vilka kotor i första hand berörs kan bidra till att avgöra vilka andra symtom eller komplikationer som kan komma att visas.

Den typ eller orsaken till spinal trauma kan ge läkare viktig information om vilken typ av skador de kan hantera. Spinal trauma är vanligen en följd av skada eller olycka, t. ex. minskande, bilolyckor eller andra trubbig kraft effekter. De kan också leda tränger sår, som explosioner eller pistol sår skott. Genom att förstå vilken typ av skada som vållats den spenat trauma, kan läkare har ett bättre begrepp om vilken typ av skador kommer att närvara.

svårighetsgraden av spinal trauma mäts ofta av dess följd effekter. Ryggmärgen huvudsak har stammen av människokroppen tillsammans, och när det råkar ut för ett skada, tillhörande kroppsliga funktioner kan allvarligt påverkas, vilket leder till förlamning, orgel problem och till och med neurologiska effekter. Den amerikanska ryggmärgsskada Association (Asien) kvaliteter skador från AE, beroende på svårighetsgrad. En A-grade ryggmärgsskada, även kallad en "komplett" skada, indikerar fel i alla rörelse och funktion i hela ryggraden. En E-klass skada tilldelas patienter som har skadat sin rygg men har helt normal motor och fungerande färdigheter.

Läkare test typiskt för svårighetsgraden av spinal trauma genom att be patienten att spänna olika muskler och reagera på nålstick eller ljus berör huden. Varje kota är känt för att vara en faktor i funktionen av ett specifikt område, skador på L2 kota, till exempel, kan påverka rörelse och känsla i låret och knät. Genom att systematiskt testa varje område känsla och funktion, kan en läkare avgöra vilken kota fungerar normalt och som har skadats av trauma.

Spinal trauma kan få allvarliga och livslånga resultat som helt eller delvis förlamning och förlust av neurologisk funktion. Men de flesta människor som lider ofullständig ryggmärgsskadepatienter kunna återfå en del funktion med tid och fysikaliska behandlingar terapi. För att undvika spinal trauma bör praktiska försiktighet iakttas i farliga situationer. Bära ett säkerhetsbälte vid bilkörning och lämplig utrustning för alla sporter kan förhindra en stor mängd skador på ryggmärgen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.