Vilka är de olika typerna av Gauze Svampar?

Gauze svampar används vid sårvård för att absorbera kroppsvätskor och skydda mot smuts och bakterier. Det finns flera typer av gasbinda svampar att välja mellan, inklusive ABD kuddar, icke ansluter dressing, förbandsgas rullar fluff, självhäftande skum, och 2 x 2 tums (5,08 x 5,08 cm) och 4 x 4 tum (10,16 x 10,16 cm ) gasväv svampar. Vilken typ du väljer beror på storlek och placering av såret.

ABD block används för att behandla och skydda stora sår. Denna typ av gasbinda svamp har tre skikt, ett non-woven står inför, bomull spackel och hydrofob beläggning, för att förhindra att kroppsvätskor från slående igenom. Grund av det stora utbud av storlekar, detta förband kan användas för att tillämpa första hjälpen till sår finns på någon del av kroppen.

Icke fastnat dressing oftast används för behandling av patienter med första och andra gradens brännskador, ympar, venösa och trycksår, skrubbsår, extraktion spik, skärsår och kirurgiska snitt. Denna typ av gasbinda svamp behandlas med en vaselin emulsion att skydda huden från att rycka när dressing ändras eller tas bort. Bomullen inre lagret absorberar lakvatten, som hjälper till att hålla såret torrt. Icke fastnat dressing kan klippas till storleken på såret utan fransar i kanterna, vilket gör den perfekt för att tillämpa första hjälpen till sår av alla storlekar.

Slingervävnader ludd rullar användes för grundläggande sårvård. De är gjorda av vävt trådnät som är ludd torkats, vilket ger den en rynka väva mönster. Denna konstruktion ger extra bulk att dämpa och skydda såret. Denna dressing är fördelat på rulle, så att den packas ordentligt runt sår finns på armar och ben. Dessa används oftast för att säkra förband till sår, ger extra absorptionsförmåga och skydd mot bakterier.

självhäftande skum är gasväv svampar som används för att distribuera en persons kroppsvikt och förhindra nedbrytning av huden runt såret. De är ofta platser i kastar och skenor, eftersom de själva ansluter sig till utrustningen. Självhäftande skum kan inte tillämpas direkt på huden, eftersom den orsakar irritation, men det kan användas över dressing.

2 x 2 tums (5,08 x 5,08 cm) och 4 x 4 tum (10,16 x 10,16 cm) gasväv svampar är de mest använda bandage i grundläggande sårvård. De finns i de flesta första hjälpen kit, i dessa två storlekar. Dessutom omfattar sår, kan de också användas för rengöring, desinfektion och medhjälpare absorption. Båda storlekarna har en åtta-lagers tjocklek för extra uppsugningsförmåga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.