Vilka är de olika typerna av Dental Supplies?

Tandläkare tillhandahålla tjänster, inklusive rengöring, dentala implantat och kosmetiska behandlingar. För att administrera dessa tjänster, tandläkare och tandhygienister använda olika typer av dentala leveranser. Dessa leveranser varierar från små instrument till avancerade lasrar.

En del av den tandvård leveranser att en tandläkare användningsområden är att utföra rengöringar. Dessa leveranser skulle omfatta bedövande gel för personer med känsliga tänder, en tand scaler används för att avlägsna plack och tand polering för att rengöra tänderna. Under rengöring, skulle tandhygienisten skölj också patientens mun med en vattenstråle.

Om patienten inte har haft de senaste röntgen skulle tandhygienist använda en röntgenapparat att ta bilder av tänder och käkben. Innan röntgen, skulle vederbörande ha att sätta på en x-ray förkläde, som hindrar honom eller henne från att bli skadlig strålning från maskinen. Andra varor som används röntgen skulle innefatta röntgenfilm och utveckla tankar för filmer.

För mindre tandvård som fyllningar och kronor, tandläkare använder bedövningsmedel och nålar för att bedöva munnen innan förfarandet. I stället för nålar, en del patienter föredrar dikväveoxid, som är en gas tandläkare använder för att lugna en person. Andra dental levererar tandläkaren skulle ha är tand plockar och övningar att ta bort sönderfall från tanden. Tandläkaren skulle också använda material som innehåller harts, silver-amalgam eller guld för att göra fyllningar. Individer få en krona skulle ha en krona överlägg ut på tanden.

Tandläkare hålla leveranserna för att göra intryck av tänderna för att passa en person för kronor och broar. Tandläkaren eller tandhygienisten använder tand forma lera och patienten biter i leran för att göra ett intryck av tänderna. Intrycket är att säkerställa säker tänderna anpassa korrekt och personen har en ordentlig bit.

Det finns också tandläkare leveranser när tandläkare sätta i tandimplantat. Tandimplantat ersätter saknade tänder eller nära en stor klyfta mellan tänderna som har förskjutits. Under det första förfarandet använder tandläkaren en titan tjänst som skall fungera som ett ankare i käkbenet. Under det andra förfarandet, öppnas tandläkaren käken tillbaka och placerar en metall krage på ankaret för att ansluta den till tanden. När käken har läkt, kommer tandläkaren ta en liten tång och skruva implantatet på titan post.

Förutom dental leveranser för grundläggande tjänster och mindre kirurgiska ingrepp, vissa tandläkare erbjuder kosmetiska tjänster såsom professionell tandblekning. För patienter som vill använda blekning fack, tandläkare leveranser inkluderar skräddarsydda mun vakter och tandvård blekmedel. Tandläkaren använder en mun intryck som passar i munnen vakten för tänderna. Andra vitare tillhandahåller tjänster bestående av en högteknologisk professionell laser som används i samband med blekning gel på tänderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.