Vilka är de olika typerna av Brain Research?

Även om det styr många av de funktioner av människokroppen, är hjärnan fortfarande en källa till stort mysterium för vetenskapen. En av de viktigaste faktorer som bidrar till dess ogripbarhet är att, till skillnad från andra organ, kontrollerar inte bara fysiska utan även psykologiska beteende och handling också. Hjärnforskning är en viktig studie som lär forskare om form och funktioner av detta viktiga organ. Genom att forska i sjukdomar, förmåga och beteende i hjärnan, växer vetenskapen ständigt närmare en fullständig förståelse av hjärnans förmågor.

Vissa hjärnforskning är fokuserad kring fysiska aspekter och sjukdomar som kan påverka hjärnan. Studien av hjärntumörer, aneurysm och sjukdomar är mycket viktiga för medicinsk forskning. Många av dessa sjukdomar har mentala och psykologiska effekter utöver rent fysiska problem. Genom att studera patologi och sjukdomar i organ kan hjärnforskning bidra till att utveckla botemedel, testa nya kirurgi teknik och förbättra människors förståelse för orsak och verkan av hjärnans sjukdomar.

En stor del av hjärnforskning innebär psykiska reaktioner och hjärnaktivitet. Hjärnan är ansvarig för känslor, minne, och tänkte, alla viktiga delar av den mänskliga erfarenheten av livet. Vetenskaplig förståelse av hur dessa processer fungerar fortfarande något skumma, vilket gör det ett stort fokus på hjärnforskning av olika anledningar.

En del forskning om mental stimulans och svar är till förmån för medicin och psykologi. Förändringar i hjärnans kemi kan leda till en mängd olika sjukdomar som kräver behandling av något slag. Brain forskning om psykisk ohälsa kan hjälpa läkare och psykisk hälso-och sjukvården nå mer informerade diagnoser och skapa bättre former av behandling.

Tal och språk är vanliga knutpunkterna i hjärnforskningen. Att förstå hur man lär sig språk och bearbetas kan bidra till att skapa nya metoder för undervisning andra språk eller att förbättra förståelsen och tal av personer med inlärningssvårigheter eller psykiska problem. Vissa hjärnforskning om språket också naturligt ansluter med studier av minnet och förmågan i hjärnan att behålla och minnas information.

Som livslängd har drastiskt ökat under de senaste 200 åren har studiet av den åldrande hjärnan fick stor betydelse. Att hjälpa de äldre upprätthålla goda hjärnans funktion är ett viktigt mål för hjärnforskning, särskilt i kölvattnet av åldersrelaterade hjärnan sjukdomar som Alzheimers sjukdom och demens. Studera tillväxt och ålder av hjärnan kan hjälpa till att utveckla behandlingar och mediciner för befintliga problem, samt skapa bättre förståelse för varningsskyltar och indikatorer som ett tillstånd kan uppstå.

Inte alla undersökningar har ädel sak att behandla eller förebygga sjukdomar och störningar. Hjärnforskningen används ofta för att fastställa marknadsförings-och reklam som kommer att vara mer sannolikt att påverka köpare. Genom att veta att den mänskliga hjärnan kan ha hormonella och kemiska reaktioner på vissa bilder, dofter, smaker, eller begrepp, smarta företag har möjlighet att skräddarsy produkter och annonskampanjer inte bara intresse en person, men provocera naturliga psykiska reaktioner också. Med detta i åtanke nästa gång en kommersiell visar en vacker, illa klädd kvinna chowing ner på en köttig hamburgare kan hjälpa tittarna motstå överklagande av sådana uppenbart suggestiva annonser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.