Vilka är de olika rullstol tillbehör?

rullstol tillbehör är så varierade och kan vara lika unik som deras ryttare. De kan vara allt från kuddar och ryggen tillägg som mugghållare och väskor. De viktigaste frågorna att ställa vid fastställande av vilka tillbehör är rätt för ryttaren är hur mycket tid kommer att användas i rullstolen, och i vilket syfte. Casual förare av en standard rullstol, till exempel, får bara behöver en liten sittdyna för att jämna ut lyftselen stil säte. De som tillbringar merparten av sin tid i ett, å andra sidan, kan behöva mer anpassade alternativ.

De viktigaste rullstol tillbehör bilbältet och bromsar. Varje rullstol ryttare bör utnyttja någon form av bilbälte, om det är en standard rem eller skyddat höftbälte. Shoulder selar är också ett alternativ för de ryttare med dålig övre stammen kontroll för att undvika tippning eller ramla ut. Bromsar är en nödvändighet för varje rullstol och utvidgningar bromsen kan läggas till stöd för föraren att kontrollera bromsen självständigt.

Varje rullstol ryttare bör använda fotstöd. Kalv kuddar är frivilliga. Om fötterna är kvar att hänga, kan trycket bygga upp bakom knäna och orsakar problem med blodcirkulationen eller nerv irritation. Fotstödet ska alltid svänga undan och enkelt tas bort för att möjliggöra säkra överföringar till och från rullstolen. Justerbar höjd armstöd är också ett vanligt rullstol tillbehör. Många funktionshindrade sport konkurrenter inte använder dem, men den genomsnittliga användaren ska ha minst en L-bar på båda sidor för att undvika att ramla ut. Vadderade armstöd är standard valet och kan variera från en förkortad skrivbord storlek i sin fulla längd. Armstöd bör vara löstagbara, särskilt om ryttaren har en begränsad förmåga att komma i och ur rullstolen.

Kuddar och ryggstöd finns i en mängd olika former och stilar, beroende på de behov som ryttare. Dessa stöd används för att bibehålla rätt sittande, komfort och /eller förebygga nedbrytning av huden. Stilar, allt från skum, gel eller luft inför i locket. Kuddar kan kilas fast att undvika att hamna ur position, eller stryka under skinkorna för att minska risken för alltför stor press sätts på svanskotan eller svans ben. Ryggen kan vara böjd eller har bevingade sidor att bidra till att upprätthålla korrekt placering av ryggraden.

rullstol tillbehör utöver de behov som föraren och göra det möjligt att individualitet att visa igenom. Tillbehör allt från mugghållare till clip-on askkoppar, från paraply innehavarna till fiske stånghållare, från RIM täcker till dekorativa stoppade armstöd täcker. Det finns särskilda påsar och totes som kan haka på baksidan av rullstolen eller under sätet. Det finns också en mängd olika brickor från halv brickor som kan knäppa upp och ur vägen till full brickor som gled av och på.

Det bästa sättet att få rullstolen tillbehör du behöver är att söka professionell rådgivning från en fysisk eller arbetsterapeut och en rullstol specialist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.