Vilka är de olika psykologiska tjänster?

Psykologi är en mycket bred vetenskap som omfattar forskning, klinisk praktik och utredningsåtgärder. Det finns massor av olika psykologiska tjänster som utbildning, utbildad personal. Kliniska psykologer hjälp att övervinna psykiska sjukdomar, betonar missbruksproblem och olika liv, medan forskning psykologer bana väg för en ny och bättre förståelse för den mänskliga hjärnan och beteende. Psykologiska tjänster från yrkesverksamma inom brottsbekämpning är ovärderliga i kriminaltekniska utredningar och straffrättsliga profilering.

Individer som kämpar med personliga problem söker ofta psykologiska tjänster för att hjälpa dem återfå kontrollen över sina liv. Kliniska psykologer ge förståelse och medkänsla med vuxna med oroliga äktenskap, barn med beteendeproblem, och människor i alla åldrar med frågor drogmissbruk. De hjälper människor att förstå vilken typ av ve och utveckla ett sätt att leva som de kan blomstra. En psykolog kan se klienter på ett öppenvården utnämning grund, eller de kan övervaka en sluten centrum eller rehabiliteringsklinik för personer med allvarliga beteendestörningar eller drogmissbruk frågor.

Många kliniska psykologer, kuratorer, sjuksköterskor och medhjälpare tillhandahålla psykologiska tjänster till människor med olika grader av funktionshinder. Yrkesverksamma arbetar ofta i grupp hem och institutioner, att hjälpa enskilda utveckla viktiga livskunskap samtidigt deras säkerhet och välbefinnande. Patienter som kan visa att de kan fungera självständigt får ofta hjälp med att hitta arbete och resurser bostäder.

Forskning psykologi utförs av utbildade forskare och psykologer i laboratorium inställningar. Individer forskning anatomi och fysiologi av hjärnan, undersöka olika typer av psykiska störningar och sjukdomar, och att bestämma säkerhet och effekt av olika mediciner och procedurer behandling. Designproffs ofta och genomföra experiment, undersökningar samt kliniska prövningar för att lära sig mer om hjärnans funktion och samspelet människa. Forskningsresultat tillämpas i ett antal olika branscher och områden, bland annat sjukvård, socialt arbete, farmaceutisk utveckling, internationella relationer och affärer.

brottsbekämpande myndigheterna förlitar sig på psykologisk hjälp för att fånga brottslingar och ge expertutlåtanden i rättsliga förfaranden och prövningar. En rättsmedicinsk psykolog kan intervjua misstänkta och vittnen för att avslöja sanningen om ett brott. Han eller hon får utses av en domare för att bestämma en individs kompetens skall ställas inför rätta och föreslå den lämpligaste påföljd, exempelvis besluta om en person skall dömas till fängelse eller ett mentalsjukhus. En professionell kan också delta i profilering avgöra personlighetsdrag och beteenden som är förenliga mellan kriminella, förutsäga sannolikheten för framtida brott, och att uppmärksamma lagöverträdare bygger på psykologiska utvärderingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.