Vilka är de olika ätstörningar Orsaker?

en ätstörning är någon typ av tvångstankar eller onormala matvanor som hotar att skada kroppen, i stället ge den näring som behövs för att bibehålla hälsan. Det finns ett antal eller skäl till varför en ätstörning kan utvecklas. Vissa är relaterade till självuppfattning frågor, medan andra har att göra med vad andra tycker. Det finns även situationer där kultur, genetik och kemisk obalans kan leda antingen till bulimi eller anorexia nervosa. Här är några exempel på några vanliga orsaker till störningar av detta slag uppstått.

För många människor, missnöje med utseende och kropp typ är främst bland ätstörningar orsaker. Problemet kan utlösas tidigt, när barnet hör vuxna diskutera sin vikt. Även senare i livet, såsom tonåren eller tidig vuxen ålder, är det möjligt att utveckla känslor av att vara ful och övervikt, särskilt när man jämför sig själv med andra i kamratgruppen. Detta kan leda till utveckling av orimliga och felaktiga uppfattningar av vad som utgör ett hälsosamt utseende.

relativt harmlösa observationer från vuxna är inte den enda anledningen att en ung person utvecklar en ätstörning. Ibland är sjukdomen en reaktion för verbala övergrepp, antingen från föräldrar, släktingar, skolkamrater, eller till och med en kärlek intresse. Konstant nedsättande referenser splittras självkänsla och kan leda den enskilde att delta i aktiviteter såsom att framkalla kräkning efter hetsätning, eller att bli så kalori medveten om att den enskilde inte förbrukar tillräckligt med mat för att tillräckligt nära kroppen. Bland de många ätstörningar orsaker, uppväxt eller bor i ett missbruk miljö är ett av de mest ofta citeras av människor att återhämta sig från både anorexi och bulimi.

är dock inte alla ätstörningar orsaker är kopplade till självkänsla frågor eller konstant verbala attacker. En obalans av hormoner kan också utlösa denna besatthet med att vara smal. Hormonella obalanser innebär ofta en negativ förändring i tankeprocessen som ger den enskilde en ojämn bild av hans eller hennes närvaro. Även den som normalt är mer intresserad av att vara frisk än att vara smal kan börja oroa överdrivet om upp i vikt och börja ta fram någon typ av ätstörning.

En av de mest destruktiva av alla ätstörningar orsakerna är viljan att behaga andra. Till exempel kan en person bli besatta av att förlora vikt, helt enkelt därför att han eller hon har idén att en make eller partner skulle vara mer intresserad av någon som väger mindre. Denna underliggande orsak har ingenting att göra med personliga önskemål för att uppnå och upprätthålla en viss vikt eller för att överensstämma med kulturella normer att presentera någon form av orealistiska fysiska ideal. Här är roten av problemet för att säkerställa att syftet med kärlek aldrig förirrar och kommer att förbli i relationen på lång sikt.

Oavsett vilken ätstörning orsaker är roten till det villkor är det viktigt att komma ihåg att professionell hjälp är nödvändiga för att övervinna denna typ av störning. Eftersom anorexi och bulimi kan båda orsakar svåra skador på hjärtat, andningsorganen och andra livsviktiga organ, är återhämtningen vanligtvis stegvis process som ger kroppen tid att anpassa sig till förändringarna, utan att lägga ytterligare stress på redan försvagade organ. Om du eller någon du känner lider med en ätstörning av något slag, söka rådgivning, stödgrupper och andra resurser i samhället idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.