Vilka är de olika Kolesterol kosttillskott?

För mycket kolesterol i kroppen kan leda till allvarliga konsekvenser för hälsan, framför allt en ökad risk för hjärtsjukdom. Det är också viktigt att vara medveten om förhållandet mellan låg densitet lipoproteiner (LDL kolesterol) och höga lipoproteiner densitet (HDL-kolesterol) eftersom det senare bidrar till arteriell plack. Även om det finns mediciner tillgängliga som kan hjälper till att hålla kolesterolet nyckeltal och minska totalkolesterol, kan de presenterar också oönskade biverkningar, såsom leverskador och muskelatrofi. Det finns dock en mängd kolesterol kosttillskott som kan hjälpa många människor sänka kolesterolhalten i blodet utan att behöva tillgripa statiner.

En av de studerade bästa kolesterol kosttillskott är policosanol, ett sockerrör derivat. Av särskilt intresse är den komponent octacosanol, en långkedjiga fettsyror alkohol som utlöser flera biokemiska reaktioner. För det första undertrycker det peroxidation av fleromättade fettsyror. Detta ämne stimulerar också frigörandet av specialiserade proteiner som underlättar transporten av HDL-kolesterol i blodet, som medför LDL-kolesterol molekyler med det tillbaka till levern. Studier har visat att effekterna av policosanol är jämförbara med traditionella lipidsänkande läkemedel (statiner), men utan de relaterade biverkningar.

Kotte blad har använts inom örtmedicinen som en potentiell kolesterol tillägg sedan 1930-talet . Forskare har funnit att förekomsten av cynarin ökar galla produktion från levern och gallblåsan, som främjar ökad avlägsnande av kolesterol från kroppen. Studier har visat att denna verksamhet kan resultera i lägre totalt serumkolesterol med upp till 18 procent och LDL-kolesterol upp till 20 procent.

Grönt te har även i stor utsträckning studerats för olika hälsobringande fördelar, bland annat kolesterolsänkande effekter. Grönt te har visat sig minska LDL och lägre triglycerider, ökade nivåer av hög densitet kolesterol. Liksom policosanol agenter, grönt te komponenter också hämma oxidation av LDL-kolesterol.

Ett mer kolesterol komplettera värd att nämna är röd jäst ris. Men även om det finns tecken som tyder på röd jäst ris sänker LDL-kolesterol, kan det vara bäst att undvika. Det beror på att detta material innehåller en naturlig form av lovastatin, ett recept kolesterolsänkande läkemedel. Eftersom botaniska tillskott är fortfarande till stor del oreglerade i USA, kan det vara svårt att avgöra hur mycket av detta läkemedel kan i produkten.

Tänk också att bara för att många kolesterol kosttillskott är naturliga De kan producera fortfarande biverkningar eller interagerar med andra ämnen. Till exempel kan grönt te störa den intestinala absorptionen av ett antal läkemedel, däribland adenosin, atropin, och kodein. Eftersom dessutom grönt te stimulerar magsyra produktion, bör det undvikas om det finns en historia av magsår. Det bör också noteras att i sällsynta fall till allergiska reaktioner kronärtskocka bladextraktet har rapporterats. Om det finns några tvivel om eventuella reaktioner eller interaktion, samråda med sjukvårdspersonal innan du tar något kolesterol tillägg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.