Vilka är de olika Benskörhet symptom?

Osteoporos är ett tillstånd där ben försvagas och är föremål för att bryta med större lätthet. Om inte behandlas, kan detta villkor blir så allvarliga att även vardagliga uppgifter som att böja vid midjan eller lyfta en liten möbel kan orsaka ett ben att knäppa. Även osteoporos symtom sällan förekommer tidigt finns det flera som börjar uppenbara eftersom sjukdomen fortskrider.

En av de första osteoporos symptomen att framträda är återkommande smärta i ryggen eller benen. En individ kan uppleva denna smärta som en molande värk efter promenad eller står i samma position för en tid. Till en början kommer den smärta och går, efter en tid, molande värk som verkar ha sitt ursprung i benmärgen snarare än muskler bosätter sig i och är konstant.

Förändringar i kroppshållning och höjd är också bland de mer gemensamma osteoporos symtom. Som kalciumbrist förvärras, kan benen börjar förlora fasthet. Detta resulterar i en förlust av en tum eller två (2,5-5 cm) av den totala höjd, samt skapa en krökt övre rygg som ben i överkroppen regionen börjar försvagas.

Som ryggradskompression fortsätter och ben minskar densiteten, den enskilde kan uppleva osteoporos symtom som hårfäste frakturer i handlederna eller höfter. De benskörhet inte längre kan stödja vikt de gjorde i det förflutna. När detta händer, åtgärder som svänger en hammare eller slå kaka smet för hand blir omöjliga att utföra utan skador.

Även om många människor tror att kvinnor över fyrtio är den enda grupp som måste bry oss om osteoporos risk, är det faktum att någon av endera könet kan utveckla denna sjukdom som helst i livet. Av denna anledning är det ofta en god idé att äta en balanserad kost, och se till att inkludera mat rik på kalcium vid varje måltid. Benskörhet screening för vuxna över fyrtio års ålder är också en bra idé, eftersom sjukdomen oftast inte uppvisar några symptom i ett tidigt skede. Påvisa förekomst av osteoporos tidigt gör det möjligt att börja behandla tillstånd och minska risken för att upprätthålla frakturer medan innehavaren deltar i normala aktiviteter.

Det finns flera muntliga läkemedel på marknaden idag som kan hjälpa bromsar olika osteoporos symtom. Samtidigt som det finns alternativa läkemedel och naturläkemedel är tillgängliga över disk, många föredrar att använda sig av receptbelagda läkemedel för att hantera förlusten av bentätheten. När tas enligt läkarens anvisningar och används tillsammans med en vettig diet och träningsprogram kan osteoporos drabbade ser fram emot många år av att leva utan ständig smärta eller täta benfrakturer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.