Vilka är de hälsosamma effekterna av negativa joner?

Icke-traditionella metoder för hälso-och sjukvården är mycket populära i vår nuvarande kultur. Vissa metoder en gång betraktades som löjlig, såsom akupunktur, är nu helt acceptabelt inom den traditionella medicinska trodde. Tendenserna för alternativa behandlingar kommer och går, och medan många i slutändan visat sig vara lite men senare dag orm olja, vissa tycks hålla löftet. Till en examen, de hälsosamma effekterna av negativa joner faller inom denna kategori.

Det är mycket debatt om negativa joner, både pro och con, och det är svårt att undvika reklam försöker pracka på det underbara i negativ jon generatorer . De flesta företag som tillverkar dessa enheter göra en rad storslagna anspråk, alla i stort sett oprövad. Detta är dock inte att påståendena saknar en viss giltighet. Den jon generatorer kan mycket väl bidra till god hälsa, men den skrikighet av reklam bör tas med en nypa salt.

Man brukar vilja läsa denna jon generatorer renar luften från damm och kvalster, djur ilska och sporer mögel. Det kommer ofta andra slås fast att negativa joner kan döda skadliga bakterier och bakterier, och göra sig av med rök och oönskade lukter. Normalt svartabörshajar försäljning beck de generatorer som en välsignelse för dem som lider av allergier eller astma. Vissa modeller är även utrustade med en UV-filter som är tänkt att stöd i reningsprocess.

Sanningen är att negativa jon generatorer tar bort en viss mängd partiklar från luften. Men flera kliniska studier visat att deras effektivitet är ofta överdrivna. Maskiner som producerar negativa joner kan köra hundratals amerikanska dollar (USD) eller mer, och konsumenten skulle vara klokt att överväga alla påståenden noga. Generatorerna kan hjälpa astmatiker och allergiker, men de är långt ifrån en mirakelmedicin. Den bästa kurs för ett av dessa sjukdomar ökar är att undvika allergen så mycket som möjligt, och att rådgöra med en läkare om möjliga läkemedelsbehandlingar.

En del förespråkare säger att negativa joner kan hjälpa dem som lider av depression , stämningar störningar, kronisk trötthet, eller säsongsmässiga påverkas störning. I detta fall har det inte varit tillräckligt stor skala, kliniska studier som utförts antingen godkänna eller ogiltigförklara effekten av negativa joner. Men vissa mindre studier tyder på att exponering för negativa joner och kan öka nivåerna av serotonin i blodomloppet. Serotonin är en kemikalie som produceras naturligt i kroppen som leder till stämning tillbehör. Det finns således en möjlighet att negativa joner kan en dag visa sig vara ett värdefullt verktyg i kampen mot depression, lindra stress och öka energi nivåer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.