Vilka är de hälsosamma effekterna av jordnötssmör?

Inte många människor tänker på jordnötssmör som ett hälsosamt livsmedel, på grund av det höga kaloriinnehållet och mängden fett som finns i kommersiella produkter jordnötssmör. Men det finns en förvånande mängd näringsvärde som finns i produkten, i synnerhet den ekologiska märken på marknaden idag. Här är lite information om jordnötter näring och de många fördelarna med jordnötssmör.

På grund av fetthalten, det är uppfattningen att jordnötssmör är inte ett hållbart alternativ. Sanningen är att fettet är många varumärken enkelomättat. Detta betyder att det är skonsammare för kroppen och kan faktiskt hjälpa till med att hålla det onda kolesterolet i schack. Även om det fortfarande en bra idé att njuta av jordnötssmör med måtta, det finns ingen riktig anledning att undvika den på grund av mängden fett i produkten.

En av de hälsofördelar med jordnötssmör är mängden fiber som finns i varje portion. Fibern är till hjälp för att bibehålla en hälso kolon och även bidrar till att hjälpa kroppen att reglera blodsockernivån samt bekämpa det onda kolesterolet. Fiber kan också hjälpa till att minimera risken att utveckla kolorektal cancer. För att öka dessa fördelarna med jordnötssmör något, är det en bra idé att gå med en av de ekologiska eller naturliga märken finns på hälsokost butiker.

En av de största fördelarna med jordnötssmör är den relativt stora mängden av protein som finns i varje portion. Protein är nödvändigt för att bygga muskler och hålla kroppen stark. Förekomsten av protein i jordnötssmör är det ett mycket bättre val för ett snabbt mellanmål.

Det finns också några viktiga näringsämnen som finns i produkten. I varierande mängd, bara om någon typ av jordnötssmör innehåller niacin, E-vitamin, kalcium, koppar, kalium, järn och magnesium. Återigen kommer den ekologiska produkter ger mer näring för kroppen att arbeta med.

En av fördelarna med jordnötssmör att många människor inte känner till är förekomsten av resveratrol, vilket agent har antimikrobiella egenskaper som hjälper kroppen att effektivt ta itu med bakterier och olika typer av svampar.

Även om näringsinnehållet i olika varumärken kommer att variera något, kärnpunkten är att det finns ett antal fördelar med jordnötssmör. För att få mest nytta, kan du överväga att göra din egen jordnötssmör hemma, noga med att använda skinn i receptet också. Jordnötsolja kan läggas för att göra konsekvens så krämig som du vill. Detta kommer att ge ett uppsving näringsvärdet du kommer från produkten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.