Vilka alternativ har jag för fastställande sneda tänder?

sneda tänder sker för ett nummer eller skäl, såsom trängsel i munnen och förlust av andra tänder, vilket kan leda till att kvarvarande tänder för att flytta. Oavsett orsaken till sneda tänder kan de orsaka flera problem. Sneda tänder kan störa rengöra tänderna ordentligt, vilket kan leda till sjukdomar i tandköttet. Det kan också orsaka problem att tugga, vilket leder till smärta i käken. Dessutom får utseende av tänderna gör en del människor känner självmedvetna.

Overbites, underbites, fullsatt tänder eller en kombination av alla, anses sneda tänder. Det finns många metoder tandläkare och ortodontister kan använda för att fixa tänderna. För att avgöra vilken metod som är bäst för dig överväga kostnader, behandlingstid är delaktig, och effektivitet.

Hängslen används ofta för att räta ut tänderna. Det finns några olika typer av hängslen som kan användas. Metal hängslen är en av de äldre metoder för att fixa tänderna. Små metall fästen limmas på tänderna för sig. Trådar placeras i parentes och strängare månatliga att gradvis räta ut tänderna.

Metal tandställning är ofta mer effektiv när tänder är extremt krokig. De tenderar också att vara billigare än andra typer av hängslen. De kan dock orsaka irritation på insidan av munnen från metal gnugga de kontroller och läppar, och de kan behöva för att bäras i ett år eller två. Metal tandställning ibland kan placeras bakom tänderna, så de inte syns.

När metall hängslen tas bort, en förskottsbetalning kan föreslås för att hålla tänderna från att flytta tillbaka till ursprungligt skick. En hållare är vanligtvis en metall och plast anordning som passar över tänderna för att hjälpa hålla dem på plats. Din tandläkare kommer att rekommendera det antal timmar en dag en förskottsbetalning bör användas och hur många månader.

Osynlig tandställning är också ett alternativ att överväga. De tandställning faktiskt en skräddarsydd bricka som bärs över tänderna för att räta dem med tiden. Brickan är tillverkad av en genomskinlig plast, så det är inte så märkbar som metall hängslen. Det kan också tas bort för borstning och rengöring. Rensa hängslen kommer inte att fungera för alla och oftast fungerar bäst för personer med mindre problem.

Ett snabbare sätt att fixa sneda tänder är med faner. När tanden är beredd och oftast rakade lite, ett material av porslin fästs på framsidan av tanden. Detta gör att tanden ser rakt. Fanerytor är ett mycket snabbare sätt att fixa sneda tänder, men kan bli kostsamt. Fanér kanske inte är lämpligt för varje typ av problem och kan inte lösa problem med en persons bett


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.