Vad som kan orsaka en minskning av perifert Vision?

Det finns en rad olika tillstånd som kan leda till en förlust av det perifera seendet. Oavsett den slutliga diagnosen, helst att man upplever en snabb förändring i synfältet, bör det behandlas som en medicinsk nödsituation. Om du inte kan få ett omedelbart möte med en ögonläkare och sedan bege dig till närmaste akutmottagning.

En sak som är viktigt att erkänna om en minskning av perifert vision är att problemet inte kan vara relaterade till problem med synen. Ett symptom på en stroke är en plötslig förlust av perifera seendet. Om du lider av en stroke, medicinsk vård omedelbart kan göra en enorm skillnad i din långsiktiga hälsa.

Ofta kan en förlust av det perifera seendet bara ett problem med dina ögon. Näthinneavlossning orsakar en känsla av att du har en gardin hänger på ena sidan av ansiktet, vilket eliminerar all syn på ena sidan. Andra problem som utvecklas i näthinnan kan också leda till tunnelseende, eller förlust av det perifera seendet. Retinal degeneration, pigmentosa och retinopati är alla förhållanden som kan leda till förlust av det perifera seendet.

En vanlig orsak till att många äldre kan förlora sin perifera syn är på grund av glaukom. Glaukom drabbade oftast förlorar sin syn gradvis, tills de lämnas med totalt tunnelseende. Vissa patienter som utvecklar glaukom också smärtupplevelse ögat och rodnad samt illamående och kräkningar.

Många människor fruktar det värsta när de förlorar en del av deras syn. Det är viktigt att inse att mycket få människor lider av den mest skrämmande orsaken till förlust av det perifera seendet, vilket är en hjärntumör. Andra symtom, som, i kombination med perifer synbortfall, kan tyda på en hjärntumör är: plötslig utveckling av huvudvärk, illamående och kräkningar, balansproblem och talsvårigheter. Andra människor kan märka förändringar i din personlighet. Kramper är också ett vanligt symptom på hjärntumörer.

Förlusten av perifera seendet är inte nödvändigtvis permanent. Vissa människor förlorar sina perifera seendet med uppkomsten av en migrän. Andra migrän symptomen är huvudvärk tillräckligt allvarligt för att hindra dig från att delta i normala aktiviteter, pulserande huvud smärta, ljuskänslighet eller ljud och illamående.

Det finns många anledningar till varför någon kan förlora sina perifera seendet. Några av dessa villkor är permanenta och andra är tillfälliga. Vissa är medicinska akutfall, medan andra inte är så allvarliga. Det är viktigt att behandla plötsliga förändringar i synfältet som en medicinsk akutsituation och omedelbart gå till en ögonläkare eller akutmottagning.

?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.