Vad ska jag förvänta mig av en Nedsatt Ultraljud?

en renal ultraljud, kommer ett ultraljud tekniker eller läkare använda ett ultraljud maskin till bilden njurarna. Denna typ av medicinska undersökningen utförts av en rad olika skäl, bland annat diagnos av njursjukdom, förvaltning av njursjukdom och övervakningen av framstegen efter operation. Njurar ultraljud är en smärtfri procedur som normalt orsakar inget obehag, och det utförs i öppen vård med patienten att kunna lämna efter ultraljudet utförs.

En läkare kan utföra en fysisk undersökning innan renal ultraljud börjar, och patienten uppmanas att avstå från att dricka kolsyrade drycker innan förfarandet och se till att hans eller hennes blåsan är full för renal ultraljud. Patienten kan uppmanas att byta till ett sjukhus klänning för att göra teknikerns arbete lättare, eller löst sittande, bekväma kläder som lätt kan justeras av tekniker. Under renal ultraljud ligger patienten ner och teknikern kan justera ultraljud bordet eller ge kuddar för att göra patienten mer bekväm, så länge dessa åtgärder inte påverkar bildkvalitet.

Innan teknikern startar ultraljud, en ledande gel kommer att tillämpas på patientens buk. Gelen är ofta kallt, men det kommer att värma upp eftersom den vilar på patientens hud. Därefter kommer teknikern använda ett ultraljud givare för att få en bild av njurar och urinblåsa, som kommer att ses på en kontrollskärm. Teknikern är vanligtvis gärna påpeka anatomiska strukturer av intresse eller svara på frågor från patienten. Ibland kan det vara nödvändigt att trycka på givare i mycket bestämt att få en tydlig bild. Teknikern kan också spara stillbilder från den, så att en läkare kan granska dem.

Efter ultraljud av njurar är över, kommer teknikern torka av gelen och låt patienten att klä sig, om han eller hon förvandlad till en klänning för njurarna ultraljud. En läkare kommer att utvärdera resultaten av ultraljud och diskutera dem med patienten. Nedsatt ultraljud kan användas för att identifiera en njure massa, lära sig mer om strukturen på patientens njurar och urinblåsa, kolla efter tecken på utvidgningen, och identifiera andra fysiska problem med njurarna och urinvägarna. Den kan också användas för ultraljud-styrda medicinska ingrepp.

Beroende på varför ultraljud utfördes, kan det ta flera dagar för läkaren att se över ultraljud innan han eller hon diskuterar det med patient, eller det kan vara möjligt att granska resultaten omedelbart. Ultraljudet tekniker kanske inte kan ge mycket information till patienten, beroende på hans eller hennes utbildningsnivå. Patienter bör inte ta tystnad eller kvardröjande över områden i buken som ett dåligt tecken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.