Vad kan jag förvänta i andra trimestern?

andra trimestern av graviditeten anses vara den fjärde genom sjätte månaden eller kan dateras veckor som vecka 13 eller 14 till vecka 27. De flesta kvinnor, i synnerhet som de når mitten av trimestern mår bäst och har återhämtat sig från de flesta av första trimestern symtom som var obekväma. Läkare ofta rekommendera att om du planerar att semester eller resa under graviditeten, skall planer göras för att sammanfalla med din andra trimestern.

Det finns fortfarande ett antal förändringar i kvinnans kropp, och det växande barnet förändras också snabbt. Barnet kommer att växa från en liten, knappt märkbar fostret genom att väga ungefär två pounds (907 g) i slutet av trimestern. I mammas kropp fortsätter att förändras som svar på hennes växande barn. Mest påtagliga av dessa förändringar är uppkomsten av barnet gupp. De flesta kvinnor kommer att se märkbart gravid i mitten av den andra trimestern.

Lyckligtvis saker som graviditetsillamående, trötthet och dåligt humör tenderar att avta eller kraftigt minska under andra trimestern. Även frekvent urinering kan erhållas i någon mån. En spännande nya symptom under denna tid är att kunna känna barnet röra sig. De flesta kvinnor först känner sina barn flytta in i livmodern i mitten av den här trimestern.

Vissa symtom som visas under denna trimester innehålla en täppt näsa, och ökade vaginal slem, som kan se vitt. Om vaginalt slem ser blodig bör du kontakta din läkare omedelbart, eftersom detta kan vara ett tecken på för tidig förlossning. Du kan utveckla några hemorrojder och har vissa problem med förstoppning. En annan andra trimestern symptom är klåda i magen då huden sträcker sig för att rymma den växande fostret. Om du använder kräm för att försöka minska hudbristningar, börjar använda det i detta trimestern.

Vikten av fostret och fördelning av vikten på barnet kan orsaka en del ryggsmärtor, men inte alla kvinnor har dessa . Det är också ganska vanligt att lida av någon halsbränna eller matsmältningsbesvär under denna tid. Om detta blir besvärande, be din läkare om rekommendationer för en säker antacida att använda. En del kvinnor också utveckling av graviditeten mask, som är lätt missfärgning av huden i ansiktet, det är vanligtvis tillfälliga. Andra kvinnor kommer att notera en linea negra, en mörk linje från naveln till pubis.

På grund av ökad energi under andra trimestern är detta en bra tid att arbeta på att få en plantskola klar, gör shoppa för barnet och som njuter av tiden ute med kompisar eller vänner. Enligt läkare riktlinjer, det är säkert att fortsätta att utöva, vilket är bra eftersom du kan ha en ökad aptit. Fortsätt att se din läkare så regelbundna, schemalagda så att både din hälsa och hälsa ditt barn kan följas upp noggrant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.