Vad bör jag veta om en Öron termometer?

Det finns några sorter av termometrar för att mäta kroppstemperatur. Tidigare använde de flesta en muntlig eller rektal termometer. På senare tid har infraröd örontermometrar använts på kliniken och finns för hemmabruk.

Ett öra termometer fungerar genom att mäta den värme från trumhinnan i innerörat. Den värme som utelämnas från membranet i trumhinnan mäts genom en infraröd detektor på örat termometer och en digital avläsning ges. Nästan alla örontermometrar använda IR detektorer.

kroppstemperatur är mest noggrant uppmätt när det tas i en plats infällt i kroppen. Det är därför med en temperatur under tungan eller i ändtarmen fungerar bra. Trumhinnan anses vara ett bra läge för att den ligger djupt inne i huvudet.

De flesta örontermometrar har ett kort rör sammankopplade med resten av enheten. Röret placeras i hörselgången och en knapp trycks in. Den infraröda sensorn känner värmen inifrån örat inom några sekunder. Den uppmätta temperaturen visas sedan på en digital skärm på örat termometer.

örontermometrar fungerar bäst hos barn äldre än ett. Mycket unga barn har små hörselgångar och det kan vara svårare att få korrekt placering i kanalen. De flesta spädbarn, äldre än ett år, kommer att ha tillräckligt stora hörselgångar för örat termometern att arbeta effektivt.

Studier på örat termometer noggrannhet varierar. De flesta tillverkar påstår att de är exakta inom 0,5 grader när den används på rätt sätt. Korrekt placering i hörselgången är avgörande för den mest korrekta resultat. Tillverkar rekommendera dra utåt, något över örsnibben, och därvid lägga i termometern. Detta kommer att förlänga och räta ut hörselgången och hjälpa till med korrekt justerad.

Det finns några saker som kan komma i vägen för en korrekt behandling. Öronen ska vara rena när du använder termometer, eftersom en uppbyggd av öronvax kan bidra till en felaktig tolkning. Den kalla luften från utsidan kan också hindra den infraröda värmen behandlingen av trumhinnan. Väntar 15 minuter efter att vara ute i kylan föreslås.

Försiktighet bör också användas när du använder örat termometern. Trumhinnan är känslig och trycka in termometern för långt in i örat kan orsaka skador. Men sätter inte enheten tillräckligt långt in i örat kan hindra en korrekt temperatur från att upptäckas.

De flesta apotek, varuhus och medicinsk butiker utbudet kommer att bära en mängd olika örontermometrar. De kan också köpas online. Kostnaden varierar. Men de flesta som är avsedda för hemmabruk, är prissatta runt $ 50 US dollar (USD).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.